Türkiye COP28 zirvesinde istediğini elde etti mi?

FOSİL TÜKETİMİYLE İLGİLİ BİR YOL HARİTASI OLUŞTURULMADI

Türkiye COP28 zirvesinde istediğini elde etti mi?

Türkiye, bu yıl Dubai'de düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'na (COP28) binin üstünde rekor sayıda temsilciyle katıldı. Kayıp-zarar fonundan yaralanmak isteyerek 'kırılgan ülke' olduğunu söyleyen Türkiye'nin zirveden istediğini elde edip edemediğine uzman isimler cevap verdi.

MERVE ŞİŞMAN I KARAR

Birleşik Arap Emirlikleri‘nin Dubai kentinde gerçekleştirilen 28. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi (COP28) sona erdi. Yaklaşık iki hafta süreceği söylenen zirve (30 Kasım-12 Aralık) sonuç bildirgesinde anlaşmazlık yaşandığı için uzatılmıştı.

Türkiye, bu yıl Dubai'de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28. Taraflar Konferansı’na (COP28) Cumhurbaşkanı seviyesinde, dolayısıyla beraberindeki üst düzey yönetim kadrosuyla katıldı. COP toplantılarına ilk kez bu düzeyde bir katılım sağlandı. Uzman isimler rekor katılımın, devlet ve hükümet politikası olarak iklim değişikliği çalışmalarına kurumsal olarak hazır olmanın ve katkı sağlama niyetinin açık bir göstergesi olarak değerlendiriyor.