SAVAŞ YILLARI FOTOGRAFLARI....

Bu fotoğrafa bakıp gözleri yaşaran nice Türk olmuştur.

SAVAŞ YILLARI FOTOGRAFLARI....
Millet olarak biraz duygusallık yönümüz ağır basar, bu yüzden bazı konularda da çok kolay kandırılıyoruz. Bu fotoğrafa bakıp gözleri yaşaran nice Türk olmuştur. Bir televizyon programında fotoğraf üzerinde yapılan tartışmada fotoğrafın Çanakkale Savaşı'nın gerçekleştiği 1915 yılında değil savaştan çok sonra 1918 yılında çekildiği anlaşıldı. Üstelik fotoğrafta görünen ve Osmanlı askeri olduğu iddia edilen kişilerin de asker değil yıllar sonra savaşın yapıldığı alandan hurda toplayan kişiler olduğu belirtildi.bir diğer açıklama ise Fotoğraf 1930’lu yıllarda İzmir Çiğli Havaalanı inşaatında çalışan iki işçiye ait.(Fotoğraftaki uzun boylu adamın oğlunun verdiği röportajdan;
“Babamın o fotoğraf ile savaşın simgesi haline geldiğini öğrendim. Ancak babam 1911 doğumlu. Yani Çanakkale Savaşı başladığında 4 yaşındaydı. O fotoğraf babam Çiğli Havaalanı’nda işçi olarak çalışırken çekilmiş.”)
İkinci iddia daha mantıklı üstelik.
Neden asker olamazlar?
POLİS dergisinde fotoğraftakilerin asker olamayacağı şöyle açıklandı:
* 1915'te Osmanlı ordusu iyi teçhizatlıydı, askerlerin üstü harap değildi.
* Şapkaları soluk değil, ayakkabı yok ama çorapları temiz;
* Uzun boylu askerin üniforması Fransızlarınki gibi soldan düğmeli. Osmanlı'da düğmeler sağda.
* Aynı orduda iki asker çantasını farklı yerde taşımaz.
* Sağdaki askerin giydiği Osmanlı subayı giysisi. Osmanlı'da bir subay ile bir er yan yana böyle duramaz.
Ekmek torbaları Fransız. Osmanlı ekmek torbasında toka olmaz. Eğer bunlar askerse, birinin torbası soldan sağa, diğerininki sağdan sola asılı olamaz.
O kadar kahramanımız varken ,insanları maneviyatı ile alay etmek gibi bir şey üstelik kitap kapaklarına ve dahi dergi kapakları ,okulların panolarını süsleyecek kadar alay ettiler .
Bir 2 kişi görseli olabilir