Geçmişimizin kökleri Dünya'nın çok derinlerine uzanıyor..

Hep birlikte daha iyi bir geleceğe..

Geçmişimizin kökleri Dünya'nın çok derinlerine uzanıyor..
Geçmişimizin kökleri Dünya'nın çok derinlerine uzanıyor.. Gerçekten tüm Dünya'ya hakim zamanlara.. Daha da gerisine.. İşleyen, üreten, geliştiren bir toplumuz.. Hep öyleymişiz.

Az önce Türkiye'nin var olan insan potansiyeli, üretim potansiyeli, enerjisi, gücü, kuvveti, güçlü kasları ile Türkiye bu Dünya için yüksek katma değerli ne üretebilir sorusunu sorup, detaylı çalışmalara baktım.. Türkiye, var olan geçmişten aldığı enerjisi ile, bu toplum 2 alanda çok güçlü, Dünya'ya kafa tutabilecek yüksek katma değerli ürün üretimini gerçekleştirebilir. İki ana sektör.. Birincisi Savunma Sanayisi.. İkincisi ise Biyoteknoloji Sanayisi.. Tüm kaynaklar bunu söylüyor.

Türkiye, Savunma Sanayi ürünü geliştirmede çok yetkin. Sebebi genlerinde bu teknolojileri, düşünmeyi sağlayacak mental algoritmalar var.. Tüfeğin icadından sonra modernize edilip Dünya'ya yayılmasını bir araştırın.. Zırh teknolojilerinin nasıl geliştirildiğini bir araştırın.. Top gibi, gülle gibi savaş aletlerinin (yani bir platformdan bir şeyler fırlatma) tarihlerine lütfen bir bakın. Her türlü gemi inşaatına, savaş aracı olarak gemilerin kullanılmasına.. "Donanma" kavramına.. Yaygınlaşmalarına, modernize edilip, tüm Dünya'da yaygın kullanılmasına.. Hep ardından BİZ çıkacağız :) Biz yapmışız çünkü :) (Cumhuriyet'in 100. yılında ne yaptık mesela.. Tarihimizin en büyük DONANMA (Denizcilik) geçişini boğazlarımızdan biz yaptık).. Genlerimiz bu teknolojilerin geliştirilmesinde inanılmaz hızlı işliyor..

İkincisi ise "Biyoteknoloji" alanı.. Küçük bir test yapın.. Biyoteknoloji konusunda, bindiğiniz bir taksiciye örneğin, ya da gittiğiniz markete, bakkala, ne bileyim, köy kahvesinde oturan amcalarımıza, teyzelerimize meyve ağacı aşılamalarından, böceklerle mücadeleden, dondan bitkileri korumadan, mayalamadan, turşu kurmaktan, peynir yapmaktan, ekmek yapmaktan, fermantasyondan, ne bileyim biyoteknolojinin temel taşlarından bahsedin.. Bakın size neler söyleyecek.. Hatta gen modifikasyonlarından, çevre şartlarına dayanıklı bitkisel türler geliştirmekten bahsedin.. Ekleyecek bir çok cümlelerinin olacağını göreceksiniz.

Yaaa şu an Dünya'nın çok büyük bir kısmını (yaklaşık 4,5 milyar insan) doyuran, BUĞDAY dediğimiz türü BİZ ehlileştirmişiz.. Doğadan onu bulup, tarımını biz yapmışız. Keşfetmişiz. Yetmemiş, buğdaydan ekmek (mayalama-fermantasyon) teknolojisini biz geliştirmişiz. Sütün mayalanması.. Yoğurt.. Peynir yapımı.. Etin, bitkilerle muamele edilip, uzun süre saklanması teknolojisi (Pastırma).. Ve biz bunları bulup tüm Dünya'ya armağan etmişiz..

Bir kaç ay önce sizlerle bomboş bir alan paylaşmıştım.. Şimdi çok değişti orası. Arşen Process'in en üst katında, kendimize özel, oldukça keyifli çalışmalar yapmak için dizayn ettiğimiz Ar-Ge ve Yenilikçi Üretim alanımız.. Biz, BİYOTEKNOLOJİ alanında, özellikle de hashtagSüperkritik Akışkan Sistemleri ve bunların bizlere sağlayacağı yüksek katma değerli ürünler geliştirme konusundaki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Hep birlikte daha iyi bir geleceğe..

Can KAYACILAR

Endüstriyel Bilim İnsanı
Resim önizleme