TEKNOLOJİ BAZLI DİL EĞİTİMİ TEKNİKLERİ KULLANILACAK

Üniversitesi Eğitim, İletişim ve Dil Bilimleri Bölümleri Okulu Global Direktörü Doç Dr. Müge Satar oldu.

TEKNOLOJİ BAZLI DİL EĞİTİMİ TEKNİKLERİ KULLANILACAK

Doping Hafıza Bilim ve Teknoloji Kurulu, alanında uzman isimlerle gün geçtikçe güçleniyor. Kurula katılan son isim ise Newcastle Üniversitesi Eğitim, İletişim ve Dil Bilimleri Bölümleri Okulu Global Direktörü Doç Dr. Müge Satar oldu.

 

Çevrimiçi çokkipli etkileşim, sosyal bulunuşluk, anlam yaratma, kültürlerarasılık, dijital ve çoklu okuryazarlık gibi kavramların iletişimsel ve pedagojik konularıyla ilgilenen Satar; Doping Bilim ve Teknoloji Kurulu’ndaki görevi kapsamında Doping Hafıza'nın yeni ulusal ve uluslararası ürünlerinin şekillendirilmesine katkıda bulunacak.

 

 

Türkiye’nin en büyük online eğitim platformu olarak inovatif bir öğrenme kültürü inşa eden Doping Hafıza, bu süreçte çok daha hızlı ilerleyebilmek adına Bilim ve Teknoloji Kurulu’nu değerli isimlerle farklı bir boyuta taşıyor. Kurula dahil olan Newcastle Üniversitesi Eğitim, İletişim ve Dil Bilimleri Okulu Global Direktörü Doç Dr. Müge Satar, teknoloji bazlı dil eğitimi tekniklerinde uzmanlaşmış bir isim. İngiltere Yüksek Eğitim Akademisi (HEA) kıdemli bilim kurulu üyesi de olan Satar, aynı zamanda ‘Journal of Virtual Exchange’ dergisinin eş editörü ve 'Virtual Exchange: Towards Digital Equity In Internationalisation' kitabının editörü olarak öne çıkıyor. Deneyimlerini uluslararası seminer ve konferanslarda paylaşan, bu kapsamda eğitimler veren Satar, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘ENACT’ Projesi (https://www.enacteuropa.com) araştırmacı başkanlığını da yürütüyor.

 

EŞİTLİĞE VE KAPSAYICILIĞA ÖNEM VERİYOR

Ana uzmanlık alanının yabancı dil eğitiminde teknoloji kullanımı olduğunu ifade eden Dr. Müge Satar; “Bu alanda bilgisayar tabanlı iletişim, uzaktan ve çevirimiçi öğretim, sosyal hazırbulunuşluk ve öğretmen beceri ve yetkinlikleri üzerinde çalışıyorum. Farklı medya araçları ve türleri üzerinden gerçekleşen öğrenci-öğrenci, öğretmen-öğrenci, öğrenci-bilgisayar iletişim ve etkileşimlerine odaklanıyorum. Son dönemde kültürlerarası ve kültürlerötesi iletişim odaklı, öğrencilerin dijital ve dil becerilerini geliştirerek küresel ve uluslararası bakış açısı kazandırmayı hedefleyen sanal değişim programları ile ilgili projelerde aktif rol alıyorum. Tüm bu teknoloji odaklı eğitim içeriklerinin, çeşitli öğrenci gruplarına eşit ve kapsayıcı bir şekilde ulaştırılması da eğitim felsefemin temelini oluşturuyor” açıklamasında bulundu.

 

MEVCUT İHTİYAÇLAR ANALİZ EDİLECEK

Doping Hafıza Bilim ve Teknoloji Kurulu'nda yer almaktan ve diğer değerli hocalarla farklı projelere imza atacak olmaktan büyük mutlululuk duyduğunu belirten Satar, gelecek projeksiyonunu şöyle paylaştı: “Önümüzdeki dönemde Doping Hafıza'nın yeni ulusal ve uluslararası ürünlerinin şekillendirilmesine katkıda bulunacağım. Çevirimiçi seminerler ve çalışanlara yönelik eğitimler de planlıyoruz. Çevirimiçi eğitim çalışmalarında özellikle öğretmen-öğrenci ve öğrenci-bilgisayar etkileşimlerinin sağlıklı ve etkin bir şeklilde yürütülmesi sürecine katkıda bulunacağım. Doping Hafıza ürün, öğretmen eğitimi ve işleyişindeki mevcut ihtiyaçları analiz edeceğim. Yeni ürünlerin geliştirilmesinde eğitim tasarımcılarıyla birlikte değerlendirmeler yapmak ve çevirimiçi ders gözlemleri ile sunulan hizmetlerin öğrencilere en iyi şekilde ulaştırılması gibi etkinlikler de hız kazanacak. Doping Hafıza'nın sosyal hizmet projelerine destek verip, eğitimin daha çok öğrenciye ulaşmasını sağlamak için gerekli çalışmalara dahil olacağım.”