GELECEĞİNİZİ TANIMLAMAK

Ne istediğimize nasıl karar vereceğiz?

GELECEĞİNİZİ TANIMLAMAK

"Bu gücün ne olduğunu söyleyemem, tek bildiğim onun var olduğu, ve ancak bir insan tam olarak ne istediğini bildiği ve onu bulana kadar da bırakmamaya tamamen kararlı olduğunda mümkün olur!" Alexander Graham Bell

Ne istediğimize nasıl karar vereceğiz?

Önce Değiş !  Sonra Sonuçla!

Büyük ya da küçük değişim zordur. Kültür. Strateji. Toplum. Bir organizasyonun başarısını belirleyen ve değiştirilmesi en zor olan üç şey. Kuruluşların harika fikirleri vardır, ancak bunları her zaman uygulayamazlar.

En üstten aşağıya kadar, herkesin aynı sayfada olmasını sağlamak, önümüzdeki değişimin neden ve nasıl olduğunu anlamak için yenilikçi düşünce yöntemleri kullanabiliriz. Takım hareketi oluşturmak için ekiplerin ve bireylerin zekasını ve coşkusunu açığa çıkarmamız lazım.

Liderler bugün neler olup bittiğini, pazarın ve işlerinin mevcut durumunu tanımlamalıdır. Nereye gitmek istediklerine, gelecekteki duruma göre belirlemeliler. Ve onları neyin engellediğine dair şeffaf bir değerlendirmeye sahip olmalı ve kendilerinde de gerekli değişiklikleri yapmalıdırlar.

İnovasyon bir süreç gerektirir.

İlham Yaratma Ortamını Kurmak

İnovasyon, günümüzün hızlı tempolu ve son derece rekabetçi iş dünyasında başarının temel itici gücüdür. Hızlı bir şekilde yenilik yapabilen ve dönüşebilen kuruluşlar gelişmek için daha iyi konumlanırken, geleneksel düşünce kalıplarına takılıp kalanlar geride kalma riskiyle karşı karşıyadır.

Yenilikçi düşünce, yeni olasılıkların ve fırsatların kilidini açmanın, bireylerin ve kuruluşların karmaşık sorunlara yaratıcı çözümler bulmasını ve büyümeyi yönlendirmesini sağlamanın anahtarıdır.

Yenilikçi düşünme, geleneksel veya yerleşik düşünme kalıplarından kopan yeni ve özgün fikirler ve çözümler üretme yeteneğini ifade eder. Problem çözme konusunda geleneksel olmayan bir yaklaşım benimsemeyi ve karmaşık sorunları ele almanın yeni yollarını bulmayı içerir.

Kuruluşlar, bir inovasyon kültürünü teşvik ederek ve çalışanları yaratıcı düşünmeye teşvik ederek, eğrinin önünde kalabilir ve rekabet avantajı elde edebilir.

Yenilikçi fikirler, öğrenilebilen ve geliştirilebilen bir dizi beceri ve yaklaşım kullanan yenilikçi düşünürlerden gelir. Böyle özel bir uygulama, çalışma ortamında çok değerlidir.

Yenilikçi düşünen bir kişi ile olmayan bir kişi arasındaki fark genetik değildir; eğitimdir. Çalışarak, herkes yenilikçi düşünme için gerekli becerileri geliştirebilir. Yenilikçi düşünce, etkili iş stratejisinin arkasındaki itici güçtür. Şirketlerin rekabetçi kalmalarını, pazar değişikliklerine yanıt vermelerini, müşteri ilişkilerini geliştirmelerini ve uzun vadeli sürdürülebilirlik elde etmelerini sağlar. Yenilikçi düşünce, stratejik planlama ve strateji yürütmeye entegre edildiğinde, iş büyümesi ve başarısı için güçlü bir araç haline gelir.

Duygular karşılanmamış ihtiyaçların göstergesidir. Sezgili, karmaşık, belirsiz ve çoğu zaman paradoksal gerçekliğimizi yansıtır. Sezgi, rasyonel zihinlerimizin asla başaramayacağı şekillerde kalıpları görmemizi sağlar.

Açıkça yapılandırılmış karar verme süreçlerinizde bilinçli ve dikkatli bir şekilde duygulara ve sezgilere ne kadar çok yer açarsanız, o kadar sık şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkar.

Duyguların ve sezginin tamamlayıcı doğasının farkında olmak, yöneticilerin yeniliği ve yenilikçi düşünceyi teşvik etmek için doğru zihniyeti bulmalarına yardımcı olur. Yenilikçi düşünürler, yöneticiler yeniliği teşvik etmek için tasarlanmış bir atmosfer oluşturduklarında en iyi fikirleri üretme eğilimindedir.   İşbirliğini teşvik edin: Farklı ekiplerden insanların tanışma fırsatı bulduğu bir alan inşa edin. Şirketiniz statükoyu geride bırakmaya istekli yaratıcı bir işletim sistemine sahip mi diye sorgulayın!

İnsanları değil, düşünmeyi ödüllendirmenin yeni yollarını bulun: yaratıcı düşünme yeni fikirlere doğru bir yolculuğun ilk adımıdır.

Ödüllendirme: Yaratıcı bir zihniyet, modası geçmiş başarı kavramlarına sabitlenmiş bir ortamda çiçek açmaz.

Başarısızlığı hata olarak düşünmeyip daha yenilikçi düşünmeyi teşvik edebilir misiniz?

İnovasyon kültür, birey ve kolektif arasında bir geri bildirim döngüsü içeren bir süreçtir. Bireyler kültürü, kültür de bireyleri şekillendirir. Başarılı bir inovasyon kültürünün ana bileşenleri, kendini yansıtmaya, güçlü bir bağlılık, güvenli bir ortamda açık iletişim ve değişime istekli olmaktır. Bir kuruluşun yenilikçi düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirme yeteneği, kendi işleri ile başkalarının çalışmaları arasında olağandışı bağlantılar bulan çalışanlara açık olmasına bağlıdır. Bu da işe alım uygulamalarıyla başlar (İlk Intiba!).

Farklı fikirleri birleştirmenin yollarını aramak, bir organizasyonu yenilikçi düşünceye doğru yöneltir.

Anahtar kelimeler ise:

ŞEFFAFLIK, GÜVEN, İLHAM ve BİLGİ ZENGİNLİĞİ =DEĞİŞİK DÜŞÜNME

Yıkıcı pazarlama, en güzel örneklerden biridir. Statükoya meydan okuyan deneysel taktikler kullanmayı içerir. Geleneksel pazarlama bilgeliğini takip etmek yerine, yıkıcı pazarlamacılar sürekli olarak daha önce denenmemiş cesaretli yeni taktikleri test ediyor. Bazıları olumlu olurken diğerleri düşebiliyor.

Örnek: INTEL 2000'e yaklaşırken "INTEL INSIDE" sözcüğünü dünyaya yaydı....B2C şirketi olmadığı halde odak noktası bilgisayar alabilecek herkes idi....Bu kitle onun müşterisi değildi. Ama iletişim direkt olarak onlara idi... Küresel olarak yaydığı bu yenilikçi çözüm INTEL'i her imalatçının temel tedarikçisi haline getirdi ve durum hala devam ediyor...Çünkü INTEL bilgisayarlar geliştikçe teknolojilerini yeniliyorlar.

Inovasyon böyle çalışır.!

İletişim, inovasyonu etkinleştirmenin ilk ve en önemli parçasıdır!

Gail Onat

Strategic Marketing Executive, BA, BSc, MBA