Askıda Girişimcilik projesiyle binlerce öğrenci girişimci oldu

Öğrenciler tavsiye verip okurken para kazanacak

Askıda Girişimcilik projesiyle  binlerce öğrenci girişimci oldu

Üniversite öğrencilerine kendi e-ticaret mağazasını açıp, tavsiye vererek para kazanma olanağı sunan Askıda Girişimcilik Projesi’yle 75 üniversiteden binlerce öğrenci kendi işinin patronu oldu. Projeyle üniversiteliler 1 yılda 5 bin mağaza açtı.

Askıda ekmek, askıda yemek ve askıda faturadan sonra şimdi de askıda girişimcilik projesi hayata geçirildi. E-ticaretle, referans bazlı ticareti birleştirerek dünyada ilk kez uygulanan bir modele imza atan Acadebi şirketi, 18-27 yaş arasındaki üniversite öğrencilerini sponsorlarla ortak bir platformda bir araya getirerek, daha eğitim hayatındayken gelir elde etme olanağı sunuyor. Askıda girişimcilik modeli hakkında bilgi veren Acadebi Koordinatörü Ali Şen, “Normal bir e-ticaret platformunda mağaza açmak için belirli bir ücret verilir ve her satılan üründen komisyon alınır. Askıda Girişim modelnde bir yatırımcı, desteklemek istediği genç adına finansal yapıyı organize edip onlara mağazasını açıyor. Üniversiteli genç, bu yatırımcının ürünlerini ve ya kendi yarattığı marka ürünleri bu mağazada çevresinde tanıdıklarına tavsiye edip satarak para kazanıyor. Aynı zamanda bu sisteme kazandırdığı her kişiden de gelir elde ediyor” dedi.

1 YILDA 5 BİN MAĞAZA AÇILDI

Türkiye'de 209 üniversitede yaklaşık 8 milyon öğrencinin eğitim gördüğünü anlatan Ali Şen şunları kaydetti: “ Her yıl bu üniversitelerden 1.3 milyon genç mezun oluyor. Bu öğrencilerin büyük bir kısmı eğitim masraflarını karşılamak için okurken kredi çekiyor ve bunların çoğu mezun olduğunda borcunu ödeyemiyor. Devletin üzerine son 15 yılda 25 milyar TL bu öğrencilerden kaynaklı kredi yükü kaldı. 340 bin öğrenci KYK kredisi nedeniyle borçlu. Biz Acadebi bünyesinde oluşturduğumuz Askıda Girişimcilik projesiyle gençlere eğitim alırken gelir yaratmayı hedefledik. Bir yıl içinde 75 üniversiteden öğrenci Acadebi’de 5 bin e-ticaret mağazası açtı. Projeyle devletten kredi kullanan gençlerimiz, para kazanıp vergi verir hale geldi. Gelecek yıl sonuna kadar hedefimiz 100 bin mağaza kurmak.”

****Kutu

Stoksuz ticaret yapılıyor

Acadebi, 4.5 trilyon dolarlık hacmiyle dijital çağın en güçlü kazanç modeli olan e-ticaretle yılda 250 milyar doların üzerinde ticaret hacmi olan Multi Level Marketingi birleştiriyor ve bunu stoksuz satış modeliyle entegre ediyor. Acadebi’de girişimci olduğunuz andan itibaren pazar yerinde size özel bir mağaza açılıyor. İçerisine Acadebi'nin tedariğini yaptığı ürünler

ekleniyor ve satışa hazır hale getiriliyor. Bundan sonra öğrenciler pazaryerini, sponsor markaları ve ürünlerini sosyal çevresine tanıtmaya başlıyor. Satışı yapılan ürünler sizin yerinize paketleniyor, faturalandırılıyor ve müşteriye gönderiliyor. Ay sonunda ürün maliyetiyle satış bedeli arasındaki fark vergiler düşürüldükten sonra hesabınıza yatırılıyor. Bu sistemde öğrenciler sadece kendi satışlarınızdan değil, kurduğu takımla beraber gerçekleşen tüm satışlardan da kazanç elde ediyor.

****Kutu2

İlk ay 2.500 TL kazandı

Askıda Girişimcilik Projesi’yle para kazanan üniversitelilerden biri 22 yaşındaki Rabia Arı. Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde okuyan Arı, “Ben okurken, geçimimi sağlamak için bir kafede ve butikte part time çalıştım. Bazen palyaçoluk yapıyordum. Acadebi’yi öğrenince burada bir mağaza açtım. İlk ay 2 bin 500 lira para kazandım” dedi. Çift lisans mezunu olduğunu ve hayallerine girişimcilikle kavuştuğunu anlatan Evliya Kütük de “Eski bir öğretmen ve hemşireyim, çift lisans mezunuyum. Ancak iki mesleğimi de icra etmiyorum. Mesleği icra ederken sorgulamaya başladım. Nereye kadar hayalimdeki hayatı yaşayamadan devam edeceğim diye düşündüm. Bu projeye katılarak gelir elde etmeye başladım” diye konuştu.

https://www.aksam.com.tr/ekonomi/askida-girisimcilikle-ogrenciler-e-ticarete-girdi/haber-1127579