Angel Rainbow “KAOS” Serisi ArteExpo Granada Artshow’da Büyük İlgi Gördü.

Angel Rainbow “KAOS” Serisi

Angel Rainbow “KAOS” Serisi ArteExpo Granada Artshow’da Büyük İlgi Gördü.

Angel Rainbow “KAOS” Serisi

ArteExpo Granada Artshow’da Büyük İlgi Gördü.

Kendini bir “kendilik araştırmacısı” olarak tanımlayan sanatçı Jale İris Gökçe (Angel Rainbow) Kaos serisinden eserleriyle Türkiye’den sonra; 1-4 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ArteExpo Contemporary Granada Artshow’un ilk Edisyonunda sanatseverlerle buluştu.

Sanatçı, İspanya Granada’da dünyanın birçok ülkesinden önemli sanatçıları, galerileri, sanat eleştirmenlerini ve koleksiyonerleri bir araya getiren ArteExpo Granada Artshow’da ülkemizi temsil etti. Daha önce sergilenmiş olan “Kaos” serisinden 3 eseri; “A Big Star In Chaos”, “Follow Me In Chaos”, “Letter For You” adlı eserleri bu kez de İspanya’da izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Çağdaş sanat uygulamalarının seçilmiş etkinlik bölgelerinin kültürel ve tarihi geçmişiyle anlamlı bir sanatsal bağ oluşturmasını da hedefleyen ArteExpo Contemporary Sanat Platformu, dünyanın birçok ülkesinden önemli sanatçıları, galerileri, sanat eleştirmenlerini ve koleksiyonerlerini bir araya getirdiği ArteExpo Granada Artshow’da, Türk Sanatçılarımızın eserleri büyük ilgi topladı. Hindistan’dan Amerika’ya 20 farklı ülkeden seçilmiş 100’ü aşkın sanatçının katılımıyla gerçekleşen ArteExpo Contemporary Granada Artshow ile Granada şehri 4 gün boyunca kültür ve sanatın çekim merkezi haline dönüştü.

Kaos serisi ile ülkemizi temsil eden Jale İris Gökçe (Angel Rainbow) önümüzdeki günlerde farklı projelerle sanat izleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

JALE İRİS GÖKÇE&ANGEL RAINBOW Kimdir ?

Kendini Angel Rainbow (Gökkuşağı Meleği) yani ‘kendilik araştırmacısı’ olarak tanımlar. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde Tarih, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde Resim okudu. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yaptı. Sanatta doktorasını Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde ‘Kendilik Öyküsü Olarak Resim: Gökkuşağı Meleği’nin Anatomisi’ adlı tez çalışmasıyla tamamladı. Yurt içi ve yurt dışı birçok karma sergide yapıtlarıyla yer aldı. ’İris: Sergilerin Bugünü Uzaktır’ (Ankara 2013), ‘Angel Rainbow’ (Selanik 2017), ‘Kaos’ (İstanbul 2019) ve ‘Pandemi! Sorun Acaba Self de mi?’ (İstanbul 2020), Angel Rainbow&Self (İstanbul 2021), ‘Fragmented Self’ ( İstanbul 2022), ‘HEP Self’ (İstanbul 2022) son yıllardaki kişisel sergileridir. Sanat ve sanat yapıtı konusundaki görüşlerini, ‘Kendilik Nesnesi Olarak Sanat Yapıtı’ adlı makalede somutlaştırdı. Ona göre sanat; gerçekliği sadece yansıtmakla yetinmez, yansıtmayı aşar ve gerçekliği dönüştürür. Tek bir akım ve tanıma indirgenemeyecek, geniş perspektifli bir anlayışı sanatçı sorumluluğunu ön planda tutarak, hayata geçirme çabası içinde olduğu söylenebilir. Gerçeklikle kurmuş olduğu bu ilişkide, kendisinden hareketle topluma, dünyaya ve evrene yönelik bir çaba… Sanatsal çalışmalarını İstanbul ve Ankara’daki atölyesinde sürdürmektedir.