Sales Network mentörlük programı ile kadınların eşit fırsatlara ulaşmasını sağlıyor

Zorlanılan konular kolaylıkla aşılıyor

Sales Network mentörlük programı ile kadınların eşit fırsatlara ulaşmasını sağlıyor

Tüm satış dünyasını ve satış dünyası ile yakın çalışan ekosistemi bir çatı altında toplama amacıyla kurulan Sales Network Topluluğu, kadınları ve kız öğrencileri ‘Mentörlük Programı’ ile bir yandan desteklerken diğer yandan kariyer yolculukları için ilham veriyor. Satış ekosistemindeki kadınların eşit fırsatlara ulaşmasını ve cam tavan ya da yapışkan zeminden kurtulmalarını hedefleyen Sales Network, mentörlük programı ile satış fonksiyonundaki karar verici pozisyonlarda kadın yönetici sayısının artmasını amaçlıyor.

Sales Network tarafından 4 yıl önce başlatılan mentörlük programı; bankacılıktan lojistiğe, enerjiden e-ticarete, FMCG’den hazır giyime, teknolojiden otomotive kadar birçok farklı sektördeki kadınların eşit fırsatları yakalayarak kariyerlerini şekillendirmelerinin önünü açıyor. Program kapsamında, çalışan kadın ve öğrenciler kariyerleri boyunca kendilerini destekleyecek yöneticilerle hedefleri önceden belirlenmiş bir konuda yüz yüze ya da online görüşmeler gerçekleştiriyor. Söz konusu programda yıllar içerisinde önemli bir ilerleme kaydettiklerine değinen Sales Network kurucusu Ergün Güler, “Sales Network Mentorluk Programı’na 4 yıl önce orta seviye kadın satış profesyonellerini Leaders Club üyemiz olan    C-level yöneticiler ile eşleştirerek başlamıştık. Daha sonra kampüs elçimiz olan öğrencilerin orta seviye yöneticiler tarafından desteklendiği eklemeler gerçekleştirdik ve Darüşşafakalı öğrencileri de kapsama aldık. Son olarak da C-level kadın yöneticilerin menti olarak katılabileceği şekilde genişlettik. Bugüne kadar 268 mentimiz programdan faydalandı. 2023 yılı için de 100’den fazla menti & mentör eşleşmemiz bulunuyor” dedi.

Yılda en az 6 görüşme

Mentörlük Programı’nda Sales Network’ün kurumsal üyelerinin Leaders Club üyeleri mentör olabiliyor. Ayrıca öğrenci mentiler için de yine kurumsal üyelerin gönüllü orta seviye yöneticileri mentör olabiliyor. Mentörlerin yılda en az 6 görüşme için zaman ayırmaları gerekirken, programın devamlılığı ise tamamıyla mentilerin sorumluluğunda bulunuyor. Eğitim, eğlence, perakende, enerji, havacılık, kimya, sağlık, telekomünikasyon yiyecek içecek gibi birçok farklı sektörden mentörlerin bulunduğuna değinen Ergün Güler, “Çok geniş bir sektör ağında mentör yapımız bulunuyor. Sürekli olarak da programımızı geliştirmeye ve genişletmeye devam ediyoruz. Yaptığımız yeniliklerle birlikte iş hayatında özellikle satış fonksiyonunda karar verici pozisyonlarda kadın yönetici sayısının artmasını hedefliyoruz. Eşit fırsatlar yakalanması konusunda programımız önemli bir zemin sunuyor. Program kapsamında şubat ayında başlayan görüşmeler kasım ayına kadar sürüyor. Eşleşmelerin sağlıklı yürüdüğünden emin olmak için biz de aylık kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Zorlanılan konular kolaylıkla aşılıyor

Programa katılan her seviyeden kadın yöneticilerin rollerinde ilerlemeler gözlemlenirken, katılımcılar iş hayatında karşılaştıkları zorlukları da kolaylıkla aşmaya başlıyor. Sadece kurumsal üyelerin uygun gördüğü kişilerin menti olabildiği programda satış fonksiyonunda kadın profesyonelin olması öncelikli tercih olurken, kadın aday bulunmayan şirketler için erkek kotası da uygulanıyor. Programın faydaları üzerine konuşan Güler, ”Mentörlük programımıza katılan ve düzenli görüşmeler yapabilen tüm mentilerimizin somut sonuçlar elde ettiğini görüyoruz. Programın sağladığı değişim, şirketlerin verimliliğini artırırken, adaylarımızdan gerek iş hayatlarında gerekse günlük yaşamlarında daha dirençli hale geldikleri konusunda geri bildirimler alıyoruz. Bu da bizi motive ediyor. Ayrıca Tersine Mentörlük programımız bulunuyor. Kampüs elçimiz olan öğrenciler güncel konularla ilgili Leaders Club üyelerimize mentörlük yapıyorlar. Programa teknoloji, sosyal medya, z kuşağı vb. konularda farkındalığını artırmak ve kendini geliştirmek isteyen liderler menti olarak katılabiliyor” dedi.