Bu adımları uygulayarak pırıl pırıl bir buzdolabına kavuşmak hayal değil

BUZDOLABINIZI NE SIKLIKLA TEMİZLERSİNİZ?

Bu adımları uygulayarak pırıl pırıl bir buzdolabına kavuşmak hayal değil

Mutfağımızda temizlenecek önemli yerlerden biri de buzdolaplarıdır. Çoğu kişi buzdolabını temizlemeden mutfak temizliğini bitirmiş olur. İşte haberimizde paylaştığımız bu adımları uygulayarak pırıl pırıl mis gibi bir buzdolabına kavuşabilirsiniz...

Buzdolabı, mutfağınızdaki en önemli şeylerden biri olsa da, birçok insan temizlik yaparken onu atlar. Bu çok yazık, çünkü buzdolabı genellikle bakterilerle doludur ve düzenli olarak temizlemek size çok fazla enerji tasarrufu bile sağlayabilir! Bunu okuduktan sonra buzdolabınızı temizleme ihtiyacı hissedebilirsiniz. Eğer öyleyse, bu kılavuz yol boyunca size yardımcı olacaktır.

buzdolabi.jpg

BUZDOLABINIZI NE SIKLIKLA TEMİZLERSİNİZ?

  • Süpermarkete gitmeden önce temizlik yapmak iyi bir fikir olacaktır. Bu şekilde nispeten boş bir buzdolabını temizliyor olacaksınız. Başlamadan önce, son kullanma tarihi geçmiş tüm ürünleri atın. Bunu yaptıktan sonra buzdolabını boşaltın ve diğer tüm ayrı parçaları çıkarın.
  • Tüm ayrı parçaları lavaboya yerleştirin ve bulaşık deterjanı ve yeterince sıcak su ekleyin. Parçaları temizlemeden önce bir süre ıslanmasına izin verin. Buzdolabında çok fazla nem oluşmasını önlemek için bunları iyice kurulayın.
  • Buzdolabının içini bulaşık deterjanı ve soda karışımı kullanarak mikrofiber bir bezle temizleyin. Çamaşır sodası tüm hoş olmayan kokuları dezenfekte eder ve giderir.
  • Drenaj deliği, buzdolabınızı temizlerken de çok önemlidir. Genellikle tıkanır ve bu da bazı hoş olmayan kokulara neden olabilir! Deliği temizlemek için pamuklu çubuk kullanabilirsiniz.
  • Buzdolabının kauçuk kısımları bir bez ve biraz sabunla temizlenebilir. Kire ulaşmakta zorlanıyorsanız, pamuklu çubuk veya bambu şiş kullanmayı deneyin.
  • Buzdolabının arka tarafı elektrikli süpürge ile kolayca temizlenebilir.
  • İşiniz bittiğinde ve tüm ayrı parçalar tamamen kuruduğunda, buzdolabına geri koyabilirsiniz. Sıcaklığın 4 ila 7 santigrat derece arasında olduğundan emin olun. Bu şekilde tüm küf ve bakterileri uzak tutacaksınız.
  • KARAR