2022 yapımı "The Bansheers of Inisherin"

Dostluklar neden biter?

2022 yapımı "The Bansheers of Inisherin"
Özgün komedi, kara mizah ustası olarak tanınan Martin McDonagh'ın yönetmenliğini yaptığı 2022 yapımı "The Bansheers of Inisherin" güçlü dram unsurlarını da içeriyor.

1923 İrlanda İç Savaşı’nın son dönemlerinde, ufak bir ada köyünde geçen filmin senaryosunu, aynı zamanda tiyatro oyunu yazarı olan yönetmen yazmış.

Başrollerde Colin Farrell ve Brandon Gleeson’ı bir araya gelirken özellikle #ColinFarrell kariyerindeki bambaşka ve bence çok başarılı canlandırdığı Padraic karekteriyle zihinlere kazınıyor.

Birlikte zaman geçirdiği dostu Colm tarafından birgün aniden reddedilmesiyle film boyunca devam edecek olan hüznü, hayal kırıklığı, olayı anlama gayreti ve mücadelesi, Colm’un da niyetinde ciddi ve inatçı olması sonucu giderek öfkeye ve kine dönüşmesini
Farrell'ın performansı ve mimikleriyle birleşince gerçekten çok etkileyici bir hal alıyor.

Dostluklar neden biter?

Sorusunu izleyicisi ile paylaşan yönetmen, hayli basit gibi görünen bu konuda hayata ve ilişkilere dair, hayattaki varoluş sancılarımıza, hayallerimize, kendimizi gerçekleştirme ideallerimize, dostluğun anlamına, insanların birbirleriyle ve kendileriyle olan savaşına dair bir bakış sunuyor. Metaforlarla
güçlü diyaloglar ve oyunculuklara, muhteşem sinematografi, Ben Davis imzalı görüntü yönetimiyle İrlanda doğa manzaraları da eklenince 2022 yılının en iyi filmlerinden biri olması kaçınılmaz oluyor.

Verdiği duygu yoğunluğunu hissetmenin imkansız olduğu filmin, henüz Oscar adaylıkları açıklanmamış olsa da "En İyi Yönetmen", "En İyi Film" ve En "İyi Erkek Oyuncu" adaylıkları başta olmak üzere pek çok dalda aday ve bu senenin en çok konuşulan yapımlarından biri olacağını düşünüyorum.
#Oscars

Onur Küçükkaramıklı

Co-Founder at SONA Underwater Dive Technology