İNSİDEOUT

Yönetmen #insideout ile yine şaşırtmıyor, beklentiyi çok yükselten.....

İNSİDEOUT
#SteveJobs komutasındaki Pixar Animation Studios görünüşe göre 21 yaşındayken Peter Hans Docter'ı keşfederek, birçok ödüllü Pixar filminin geliştirilmesinde ve ödüllerle buluşmasında kilidi açan o anahtarın sahibi oldu.

Docter, dokuz dalda Oscar'a aday gösterildi ve "En İyi Animasyon" dalında Up, Inside Out ve Soul filmleriyle üç ödül kazandı; böylece bu kategoriyi üç kez kazanan ilk kişi olarak sinema tarihine geçti.

Yönetmen #insideout ile yine şaşırtmıyor, beklentiyi çok yükselten Pixar animasyonlarından istediğiniz her şeyi sunuyor; harika karakterler, samimi ve düşündürücü bir hikaye ve sürükleyiciliği garantili iyi vakit geçirme.

Inside Out bir aile filmi olmanın çok ötesine geçen senaryosu ile, çok teknik görünmeden veya noröbilimin girdaplarına düşmeden zihnimizin nasıl çalıştığını ve işlediğini açıklayan görsel ve yaratıcı bir bakış açısı sunuyor. Uzun ve kısa süreli anılar, REM, hafıza dökümleri, bilinçaltı gibi unsurları ele alan film mükemmel bir dengeyle aktarılıyor.

11 yaşındaki kahramanımız Riley'nin hayatı, ailesinin Minnesota'daki sıcak ortamından, San Francisco'da kasvetli bir apartmana taşınmasıyla altüst olur ve bu durum, Riley'nin duygularını durumu hafifletmek için fazla mesai yapmaya sevk eder. Zihninin kontrol odasındaki 5 temel duygu; #Neşe'nin komutasında #Üzüntü#Korku#İğrenme ve #Öfke, okulun ilk gününde felaketle sonuçlanan bir olayı yönetmeye çalışmaktadırlar. Kazara Riley'nin uzun süreli hafızasının dış bölgesine fırlatılan -Neşe ve Üzüntü- onun labirent benzeri zihninin enginliğinde birlikte destansı ve bir o kadar tehlikeli yolculuğa çıkmak zorunda kalırlar.

Meşakatli yolculuk sırasında Neşe, bu kazaya kadar Üzüntü'nün Riley'nin mutlu anılarını lekeleyebileceğini düşüncesi ile sürekli mutlu etmek adına haddinden fazla korumacı davranıp, Üzüntü'yü mümkün olduğunca kadar ondan uzak tutmaya çalışmanın aslında iyi bir fikir olmadığını farkeder. Kontrol merkezinden çok uzaktaki dönüş yolculuklarında aslında beraber çalışmalı ve hayatın Riley'ye getirdiği stresle ve günlük yaşamın hem büyük hem de küçük duygusal darbeleriyle başa çıkmasının yeni yollarını keşfetmelidirler.
-Neşe ve Üzüntü- bu yolculukta uyum ve dengeyi ancak birlikte sağlayarak zorlu engelleri aşmak zorundadırlar.

Bana sorarsanız, hayatımızın güzel günlerini yaşarken, üzücü anların da olmasının gerekliliğine dair izlediğim en iyi yapımlardan biri #InsideOut

Hem hayal gücümüzü hem de kendi temel duygularımızı harekete geçiren Inside Out, aramızda kalsın ama yetişkinlere hitap ediyor. Zekice senaryosu kusursuz anlatımla bize, farklı bir çok yönüyle bir bütün olan zihnin bu farkındalığının aslında tam olarak nasıl çalıştığı gösteriyor. Senaristler aynı zamanda bu sonsuzluğa dayalı hikayeden bir mizah yaratmayı başarıyorlar.

Yönetmen şöyle diyor;

"İnsanlar ekranda kendilerine ait bir tür deneyim görmek isterler. Onlara bunu bonkörce verirken sanki ders veriyormuşum veya bir gündem ortaya koyuyormuşum gibi hissettirmeyi istemiyorum!"

Onur Küçükkaramıklı

Co-Founder at SONA Underwater Dive Technology
www.divesona.com / Sona Sualtı Teknolojileri 
Resim önizleme