Help Steps ile adımlarınız artık TEMA Vakfı için

Çok Adım Çok Ağaç, İyilik Yolunda Bir Amaç

Help Steps ile adımlarınız artık TEMA Vakfı için

Adımları iyiliğe çeviren dijital sağlık uygulaması Help Steps aracılığıyla adımlar TEMA Vakfı’na bağışlanarak fidana dönüşecek. Tek desteğin sadece yürümek olduğu uygulama Help Steps ile   kullanıcılar attıkları her adımla TEMA Vakfı’nın ağaçlandırma çalışmalarına katkıda bulunacak.

Adımları iyiliğe dönüştüren ilk sağlık ve sağduyu uygulaması Help Steps, başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini yürüten TEMA Vakfı ile iş birliği yaptı. Artık Help Steps’te tüm adımlarınızı doğa için atarak, TEMA Vakfı’na bağışlayabilirsiniz.

Çok Adım Çok Ağaç, İyilik Yolunda Bir Amaç

Erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla yola çıkan TEMA Vakfı, toprakla birlikte dünya üzerinde ekosistemi oluşturan su, orman, biyolojik çeşitlilik gibi tüm doğal varlıkların korunması ve insan kaynaklı iklim değişikliğine dair politikaların ve toplumsal bilincin oluşturulması için çalışıyor. ‘Çok adım çok ağaç, iyilik yolunda bir amaç’ sloganıyla uygulamaya dahil olan TEMA Vakfı’nın Türkiye’nin 81 ilinde yürüttüğü ağaçlandırma çalışmalarına siz de Help Steps üzerinden adımlarınızla destek olabilirsiniz.

Help Steps Hakkında:

1 milyona yakın kullanıcıya ulaşan ve kullanıcılarını sağlıklı yaşama yönlendirirken bu hedefi bağış motivasyonuyla da destekleyen bir uygulama olan Help Steps, ücretsiz olarak tüm akıllı telefonlara indirilebiliyor. Help Steps sayesinde gün içinde atılan adımlar sistemdeki reklamlar, sponsorluklar ve market sayesinde mali bir değere dönüşüyor ve sistemde yer alan birçok farklı kampanya için destek sağlıyor. Help Steps uygulaması içinde şu an için 26 farklı sivil toplum kuruluşu bulunuyor. KIZILAY, AHBAP, KAYD, TEMA Vakfı, HAÇİKO, TEGV, TOG, UNICEF gibi tanınmış sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra daha birçok dernek ve yararlanıcıya adım aktarılabiliyor.

TEMA Vakfı Hakkında:

TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı artırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde 900 bini aşkın gönüllüsü bulunuyor. TEMA Vakfı bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasına destek sağladı. Doğal varlıkları korumak için açtığı/müdahil olduğu 268 davanın 146’sını kazandı. Onlarca dava hala devam ediyor. 22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 18,6 milyon fidanı toprakla buluşturdu. 22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 milyon meşe palamudu ekti.  284 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesi yürüttü. 4 milyondan fazla öğrenciye doğa eğitimleri ve farkındalık çalışmaları ile ulaştı. 50 binden fazla öğretmene ve 35 bini aşkın kamu görevlisine çevre seminerleri verdi. 90'dan fazla kitap yayımladı ve kamuoyuna sundu. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde dünyada ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak | Land for Life ödülünü ilk kazanan oldu.

 

tema.org.tr | facebook.com/temavakfi | twitter.com/temavakfi | instagram.com/temavakfi | youtube.com/temavakfi