Ebru Ceylan 2021 Baykuş Ödülleri’nde İki Ayrı Kategoride Altın Baykuş Ödülü Aldı

Ebru Ceylan TÜAD İnovatif ve Sosyal Baykuş Ödülü aldı

Ebru Ceylan 2021 Baykuş Ödülleri’nde İki Ayrı Kategoride Altın Baykuş Ödülü Aldı

Ses getiren sergileri ile sanata ve hayata dokunan ressam, sanat ekonomisti Ebru Ceylan, hayata geçirdiği projesi Nörosanat: Multidisipliner Sanatın Duygularla Dansı isimli projesiyle inovatif ve sosyal kategorilerinde altın baykuş ödülüne lâyık görüldü. 

 

İlk kişisel sergisini üniversite yıllarındayken açan daha sonra Türkiye'nin ilk sesli betimlemeli sergisi “Konuşan Resimler Edebi – Ebedi” ve Multidisipliner Sanat Platformu Samsara’yı hayata geçiren ressam ve sanat ekonomisti Ebru Ceylan, amacı başarılı araştırma projelerini ödüllendirmek olan 2021 Baykuş Ödülleri’nde iki ayrı kategoride “Altın Baykuş Ödülü” alarak “Nörosanat: Multidisipliner Sanatın Duygularla Dansı” isimli projesini taçlandırdı. 

Ebru Ceylan TÜAD İnovatif ve Sosyal Baykuş Ödülü aldı

 

“İnsan vücudu megahertz (MHz) olarak ölçülebilecek biyolojik frekansa sahiptir.” düşüncesinden yola çıkılarak tasarlanan Nörosanat: Multidisipliner Sanatın Duygularla Dansı projesi, “Sanat insanı etkiliyor mu?” sorusuna cevap bulan bir proje olarak baykuş ödüllerinde yarıştı. Ebru Ceylan'ın dört senedir üzerinde çalıştığı enstalasyon projesi; ses, görsel ve dokunmayı içine alan bir uyaran seti olarak 2 kategoride aday gösterildi. İnsanların bu uyaran setine maruz kaldığında duygusal rezonanslarını beyin dalgalarıyla ölçümlemeyi sağlayan proje, kalitatif ve kantitatif araştırma alanında, yenilikçi araştırma yaklaşımlarıyla sektörün büyümesine ya da genişlemesine katkıda bulunan yenilikçi projeler için verilen “İnovatif Baykuş Ödülü” ile toplum sorunlarını en iyi anlayan ve tanımlayan siyasi ve sosyal araştırmalar için verilen “Sosyal Baykuş Ödülü”nü aldı. 

Nörosanat: Multidisipliner Sanatın Duygularla Dansı

 

Ses verisinin müzisyen Emre Kula tarafından farklı frekansları da ele alarak ‘Hiç’ adlı bir eser bestelemesi ile elde edilen enstalasyonda, ressam Ebru Ceylan ise bu müziğin frekanslarını temsilen doğal materyallerle heykeller oluşturdu. Türkiye’nin önde gelen sanat fotoğrafçılarından birinin, proje de kullanmak üzere Samanyolu’nu tam görüntülü zaman diliminde kaydetmek için üç ay boyunca time lapse tekniğiyle çekim yapması ile oluşan görüntülerle amacı farklı disiplinleri bir araya getirmek olan proje, aldığı altın baykuş ödülleri ile başarısını perçinledi.

Ebru Ceylan Kimdir?

1984 yılında Düzce’de doğan Ebru Ceylan, İngiltere’de  Cambridge Üniversitesi sanat ekonomisi dalında  eğitimlere katılmıştır. 2015 yılında  “Konuşan Resimler” le ilk profesyonel sergi serisini  açan Ceylan, 21 Şubat 2020'de uzun yıllar çalıştığı Samsara Multidisipliner  Sanat Platformunun ilk adımı olan Samsara sergisini açmıştır. Bu sergi ile dünyada  ilk defa uygulanan Nöroart fikrini geliştiren Ceylan, projelerine ve çalışmalarına devam etmektedir. 

 

Ebru Ceylan’ın Sergi ve Projeleri 

 

Projeler: 

2021 - Samsara Multidisipliner Sanat Platformu 

2021-- Samsara Multidisipliner Sanat Platformu – “NöroSanatKod projesi” 2022- Samsara Multidisipliner Sanat Platformu – “Samsara organic” 2019- “ Bağımız var” projesi 

2016 – Tema & Spotify& Konuşan Resimler 

2014- “Konuşan Resimler” projesi 

Sergiler: 

2022- Konuşan Resimler- St.Age sergisi 

2020 - Konuşan Resimler 2 - Anadolu’nun Ozanları 

2016- “Konuşan Resimler” Resim sergisi “Ebedi Edebi” sergi serisi 2015- “Konuşan Resimler” Resim sergisi “Suretsizler” sergi serisi 

Ödüller:

TÜAD 2021 Baykuş ödülleri – Nörosanat : Multidisipliner sanatın duygularla  dansı (altın) - inovatif 

TÜAD 2021 Baykuş ödülleri – Nörosanat: Multidisipliner sanatın duygularla  dansı (altın) -sosyal