Bilim Virüsü çalışmaları için 2 haftadır Berlin’deyim.

Sosyal girişimcilik merkezi Impact Hub Berlin de buluşmalara katıldım

Bilim Virüsü çalışmaları için 2 haftadır Berlin’deyim.
Bilim Virüsü çalışmaları için 2 haftadır Berlin’deyim.
Berlin ofisimizin de yer aldığı sosyal girişimcilik merkezi Impact Hub Berlin de buluşmalara katıldım, onlarca sosyal girişimciyle tanıştım.

Artık Avrupa’nın başkenti sayılan Berlin’deki ilham verici sosyal etki trendlerinden bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum:

1- Berlin sürdürülebilirlik ve iklim eylemi için bir merkez haline geldi. Sürdürülebilir Şehirler Endeksi'ne göre Berlin, enerji ve karbon emisyonları, ulaşım ve yeşil alanlar gibi alanlardaki performansları sayesinde küresel olarak 8. sırada yer alıyor. Kentin İklim Eylem Planı, 2050 yılına kadar şehrin karbon nötr olmasını hedefliyor.
Berlin'deki birçok girişim ve kuruluş daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için çalışıyor. Örneğin, Berlin merkezli bir güneş enerjisi kuruluşu olan ZOLAR, 20 binden fazla hanenin güneş enerjisine geçmesine yardımcı oldu.

2- Berlin'de sosyal girişimcilik ve etki odaklı iş modellerine hızla artan bir ilgi var. Social Startup Map'e göre, şu anda Berlin'de 5.000'den fazla kişiyi istihdam eden ve 200 milyon Euro'nun üzerinde gelir elde eden 300'ün üzerinde sosyal etki girişimi var.

3- Berlin, çeşitliliği ve katılımı teşvik etmede bir lider haline geldi. 2020 Berlin Monitor anketine göre, Berlinlilerin yüzde 42'si göçmen ve bu da onu Avrupa'nın en çeşitli şehirlerinden biri yapıyor. Her sektör, sosyal girişim ve inisiyatifler aracılığı ile çeşitliliği ve kapsayıcılığı artırmak için çalışıyor.

Son olarak yetenekli gençlerin çalışmak ve yaşamak için Berlin’i tercih etmeleri kentin en önemli önceliği. Bunun için bilim, sosyal fayda ve kültürel etkileşimi hedefleyen yaratıcı inisiyatifleri destekliyorlar.

Şule Yücebıyık

Social Impact & Communication Consultant | Speaker |

Bu resim için alternatif metin açıklaması yok
Bu resim için alternatif metin açıklaması yok