''ÇANAKKALE GEÇİLMEZ''
Çanakkale’min her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. Gelibolu Yarımadasında yürürken yerde ve gökte muazzam bir enerji hissedersiniz.
‘Efsaneye göre, Karaca Bey (nam-ı diğer Bayraklı Baba) Osmanlı’da bir bayraktardır. Düşmanla karşı karşıya geldiği bir kahramanlık mücadelesinde savaşı kaybedeceğimizi anlayınca bayrağını anında parça parça koparır ve yutar.
Bu sırada takviye kuvvetleri gelir, karşı savunma ile düşman uzaklaştırılır ve bizim Karaca Bey yaralı olarak kurtulur.
Kendisine sancağı ne yaptığı sorulur. Düşmana teslim etmemek için yuttuğunu söyler. Komutanın kendisine inanmadığını gören Karaca Bey, elindeki keski ile karnını yarıp kanlı bayrak parçalarını midesinden çıkararak komutana uzatır.
Yaptığı işin gururu ile son nefesini verirken; “Beni buraya gömün ve üstümden bayrak hiç eksik olmasın” der ve şehit olur...’
Bayraklı Baba’nın türbesi, bu topraklar için gözünü kırpmadan canını verenlerin simgesi olarak Gelibolu’nun en kutsal köşelerinden birinde yer almaktadır.
Ve her yaz burada bana dua kapıları açılır.









