Ambivalans.. Hiç duydunuz mu bu terimi..

Türkiye yüksek teknoloji geliştirebilir mi? Evet, geliştirebilir

Ambivalans..  Hiç duydunuz mu bu terimi..
Ambivalans..

Hiç duydunuz mu bu terimi..

Tıpkı geçmişte size aktardığım "Epifani" gibi bir duygudurum durumu aslında ambivalans..

Ambivalans yaşamak..

Türkiye'de bir çok insan tam olarak bunu yaşıyor. Ambivalans, çok sevmek ama bir o kadar da nefret duymak anlamında çift duygudurumu bir arada yaşamak anlamına geliyor.

Bu duygu durumu genelde şu mantık sağlıyor bizlere: "Türkiye'de olmaz" mantığı.. Türkiye'de ne olmaz? O olmaz, bu olmaz.. Ama oluyor. Yapılıyor. Görüyoruz, yapıyoruz.. Hee o zaman işlemez.. İşliyor, çalışıyor, ilerliyor, gelişiyor. Daha fazlası yapılıyor..

Türkiye yüksek teknoloji geliştirebilir mi? Evet, geliştirebilir. Üretebilir, ihraç edebilir, kendine özgü teknolojileri olabilir. Ve bu teknolojilerin "know-how"ını kendi bünyesinde saklayabilir. Yapıyor da..

Çok sevgili Mustafa Gocen Bey ile ikinci karşılaşmamız. Kendisi Türkiye'ye yüzlerce katkı yapmış birisi. Katkılarını buradan inceleyebilirsiniz (https://lnkd.in/dVkWfpFi). Türkiye bu katkılarına ek olarak süperkritik akışkan teknolojisini çok iyi bilen, bu konuda Amerika'da yatırımları da olan biri. Orada "yasal" olarak hangi bitkiyi işlediğini tahmin etmeniz zor değil. Belki Türkiye'de gelecekte olması muhtemelen en güçlü işlerden biri.

Mustafa Bey ile geleceği konuşmak o kadar keyifli ki, anlatamam. Çünkü geleceği çok iyi görebilen, analiz edebilen ve geleceğe yatırım yapan biri. Daha da sık görüşeceğimizden şüphem yok. Kendisi ile tanışmamıza vesile olan çok değerli abim Emrah Ince.Ind.Engr.(MBA) Bey'e sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Kendisinin Türkiye'nin kalkınmasına olan azmi gerçekten inanılmaz.

Laf aramızda..

Süperkritik Ekstraksiyon Tesisi neye benziyor sorusunun fotoğrafta cevabını biraz vermek için de bu fotoğrafı paylaşıyorum aslında. Oldukça karmaşık duruyor değil mi? Tamamı Türkiye'de üretiliyor. Tamamı Türk yapımı.. Bu sistem 600 litrelik bir sistem. Neredeyse tamamen otomatize bir sistem. Bir bu kadar da alt yapısı var diğer tarafta. Bu kapasitenin 2.000 litreliği de çok yakında devreye alınacak Arşen Process tarafından.. Yapılacak o kadar çok iş var ki..

Türkiye'nin geleceği çok parlak. Zorluklar aşılır, zorluklar bizlere bir şeyler öğretir, problemlerimizi çözüme kavuşturarak ilerlememiz, yaşanılan acılardan inanılmaz dersler çıkarmamız lazım. Sadece "önlem" değil, "eyleme" de geçmemiz gerekiyor.

Çok daha iyi bir gelecek önümüzde dururken, o geleceği neden yaşamayalım ki?

Can KAYACILAR

  1. derece bağlantı
Biyolog, Davranış Bilimci (Neuroscientist, MSc),
Bu resim için alternatif metin açıklaması yok