Adalet, Yasaların herkes içineşit bir şekilde kullanılmasının sağlanması

Adâlet Kur’ân-ı Kerîm’de ve hadislerde genellikle “düzen, denge.......

Adalet, Yasaların herkes içineşit bir şekilde kullanılmasının sağlanması

Adalet, Yasaların herkes içineşit bir şekilde kullanılmasının sağlanması, doğruluk, hukuka uygunluk ve insanların hakkını gözetme olarak ifade edilir.

Adâlet Kur’ân-ı Kerîm’de ve hadislerde genellikle “düzen, denge, denklik, eşitlik, gerçeğe uygun hükmetme, doğru yolu izleme, takvâya yönelme, dürüstlük, tarafsızlık” gibi anlamlarda kullanılmıştır. İnfitâr sûresinin yedinci ve sekizinci âyetlerinde insanın fizyolojik ve fizyonomik yapısındaki uyum, âhenk ve estetik görünüm, adâlet kavramıyla ifade edilmektedi

*Şahsın, bireyin adaleti,
*ben ne yiyorsam ailemde yemeli,
*ben hangi kalitede giyiniyor,
*geziyor isem ailemde gezmeli,
*sonra ben ve ailem neye sahipse, konu, komşu, hısım, akraba, hatta gücü dahilinde yetişebikecrgim herkes bunları yaşamalı.

*benim çocuğum envay çeşit eğitim,kaynak kitap, eğitim araç gereçleri, sınırsız kitap (çözmeden atılan, okunmadan atılan sınırsızca kitap) sınırsızca herşeye sahip iken, üniversitede tıp fakültesini ne zorluklarla kazanan kitapları almak için, çalışan,dilenen geceleri ağlayan doktorumun göz yaşlarını silmek,ve nice aç okuyan yada okuma yaşında çalışan çocuklarımız varya onlara sahip olmaktır Adalet.

*Kim ne çaldı cirpti,kimin danışmanı ne kadar Euro aldı,kim kime gelinlik giydirdi diye sormayacaklar bize , bunlar yaşanırken SEN NE YAPTIN DİYECEKLER.

*AİLESİNE YAPMAYANİN ZATEN BELLİ YERİ,
*AİLESİNE SINIRSIZCA YAPIP,DAHA DAHA ÇOK YAPAN HEM KENDİNİ,HEM AİLESİNİN , SINIRSIZ CEHENNEM AZABINA GÖTÜRDÜNU FARK EDİP, DÜZENE KOYMAKTADIR ADALETLİ YAŞAMAK.

*CUMAMİZ MÜBAREK, GÜNÜMÜZ AYDIN OLSUN O ZAMAN 

Tülay GÜREL

TEK DANIŞMANLIK,