2015 yılından itibaren, Kandil dağından Suriye'ye doğru bir yol açıldı

Umarım kısa zamanda Suriye ile ilgili radikal bazı kararlar alınır.

2015 yılından itibaren, Kandil dağından Suriye'ye doğru bir yol açıldı
2015 yılından itibaren, Kandil dağından Suriye'ye doğru bir yol açıldı, oradan inen bir çok terörist maalesef bizim sözde müttefikimiz tarafından eğitildi, dönüştürüldü, adı değiştirildi, 100 bin kişilik konvansiyonel bölücü terör ordusu haline geldi.

2016'dan itibaren Kandil dağları, bölücü terörist örgütünün asli görevleri arasında olmaktan çıkarak, bir nevi "part time" iş haline geldi ve tersine gidiş-dönüş başladı. Kandil bölgesi artık sadece Türk ordusunu meşgul etmek için, 3-4 aylık periyotlarla kullanılan, nöbetleşe değiş-tokuş yapılan bir bölge haline geldi.

Maalesef 2017'den beri özellikle ağır silah, teknolojik teçhizat, özellikle de elektronik harp konusunda kullanılan bir çok araç gereç, Suriye'nin Irak sınırı üzerinden Kandil'e doğru gönderiliyor ve Suriye'de sanki hiç bir şeye karışmıyor gibi lanse edilen, batı nezdinde güya "demokratik" uydurma idare, sınır üzerinden kimlik ve şekil değiştirerek, bu silah ve teknoloji ile ordumuzu pusuya düşürmeye çalıştığı gibi, aklınca dağlık bölgede oyalıyor.

Bizim elbette Irak içindeki ve derinlerinde operasyonlarımız hız kesmeden devam etmeli ama aynı zamanda mutlaka Suriye'de bu terörün kökünü temizlemek için büyük bir operasyona girişmemiz kaçınılmaz oldu. Geçiş güzergahı olarak daha önce defalarca belirttiğim gibi, operasyon sürekli dile getirilen Ayn el Arab ya da Rakka tarafına değil, Haseke ve özellikle Kamışlı bölgelerini çevreleyelecek şekilde olmalı.

Irak'a geçiş hattını ele geçirip kontrolü alarak, terör örgütü PKK-YPG'yi birbirinden kopartıp, terörist-silah lojistiğini keserek içeride boğalım. Evet biliyorum, bahsettiğim bölgeler aynı zamanda ABD'nin yoğun ve güçlü olduğu yerler, ancak bin kez ölmektense, bir kere ölelim ve bu meseleyi kökünden çözmeye çalışalım. Bizim diğer alternatiflerimiz her geçen gün maalesef tükeniyor. Bunu gerekirse geçici olarak ABD ve iç bölgedeki terör örgütü YPG unsurlarına dokunmadan, sinir hattı boyunca da yapabiliriz.

Umarım kısa zamanda Suriye ile ilgili radikal bazı kararlar alınır. Tekrardan şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Er geç, bu intikam mutlaka alınacaktır.

"Ne mutlu Türk'üm diyene."

Erkan Ayan

erkanayan.net
Resim önizleme