Yabancı Dil, Toplumsal Engeller ve Seçimlerimiz..
İş hayatına geçtiğimde bu defa bambaşka engeller çıktı. Uzunca bir süre yabancı müşterilerle iletişime dahil edilmedim, maillere eklenmedim
Yabancı Dil, Toplumsal Engeller ve Seçimlerimiz..
Sevgili Gamze Senfer'in paylaşımından ilhamla benim yaşadıklarımı yaşayan insanlara da ilham olmak ve farkındalık oluşturmak için bugün sizlerle kendi hikayemi paylaşıyorum.
Lisede İngilizce konuşmaktan çekiniyordum. Telaffuz hatası yaparım ve benimle dalga geçerler diye konuşmamayı seçmiştim. Üniversitede ise konuşma dersine yabancı hoca geliyordu ve fark ettim ki sınıfta hocayla konuşabilen tek kişi benim! Erasmus’u kazandım ve gittim ama yanımdaki Türk arkadaşlarımın daha iyi İngilizce bildiğini düşündüğüm için onların yanında konuşmamayı seçtim. Yabancı arkadaşlarımla zaman geçirirken bir gün, bir İtalyan arkadaşım; "İnci, senin İngilizcen çok iyi, bana da öğret!" dedi ve hayatımın şokuyla birlikte mutluluğunu yaşadım.
İş hayatına geçtiğimde bu defa bambaşka engeller çıktı. Uzunca bir süre yabancı müşterilerle iletişime dahil edilmedim, maillere eklenmedim, hatta "İnci İngilizce bilmiyor" algısı oluşmuştu. Oysa teknik dosyaları çeviren ben, farklı pazarlarla (Almanya, Fransa, İtalya, Dubai...) çalışan müşterilerle iletişime geçen, acil durumlarda problemleri çözen yine bendim..
Bu hikaye aslında uzun ama konunun özüne geleyim
Gönüllü olarak Erasmus+ proje yazma ekibine katıldım, proje koordinatörü oldum, kabul olan projede İtalya’da eğitmenlik yaptım. Yakın zamanda da uluslararası bir firma benden özel bir eğitim çalışması istedi ve 7 ülkeden 25 katılımcıya eğitim verdim!
Bu hikayemi paylaşmamın nedeni, benzer engeller yaşayan insanlara ilham olmak. Bazen dış etkenler bizi geri plana itmeye çalışsa da önemli olan devam etmek. O yüzden şu soruyu sormak istiyorum: Bize çizilen sınırları mı kabul edeceğiz, yoksa kendi yolumuzu mu açacağız?
* Sen de benzer süreçler yaşadın mı? Yorumlarda paylaş, birlikte başkalarına da ilham oluşturalım!
Dünya Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun









