TSKB Çevresel Sosyal ve Yönetişim (ESG) Risk Notuyla Global Ölçekte En İyi Bankalar Arasında
lider kuruluş Sustainalytics tarafından global ölçekte en iyi bankalar arasında yerini aldı.
70 yıldır Türkiye'nin kalkınması ve sürdürülebilir büyümesi için çalışan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performansı ile bu alanda lider kuruluş Sustainalytics tarafından global ölçekte en iyi bankalar arasında yerini aldı.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), yapılan değerlendirmeye göre Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) risk notuyla Sustainalytics tarafından değerlendirilen Türk Bankaları arasında ilk sırada yer aldı. ESG performansına bağlı önemli bir finansal etki yaşama riski düşük olarak değerlendirilen TSKB, 16,7 ESG risk notu ile dünya genelinde ikinci yüzdelik dilimde konumlanırken, 372 banka arasında 6’ncı sıraya yerleşti.
TSKB’nin, kurulduğu 1950 yılından bu yana Türkiye’nin kalkınmasını sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık temelinde yaptığı çalışmalarla desteklediğinin altını çizen TSKB Genel Müdür Vekili Ece Börü, “Bu bağlamda, gerek Türkiye’nin düşük karbonlu ekonomiye geçişinin tüm kapasitelerle desteklenmesi, gerek bankacılık faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan çevresel ve sosyal etkilerin azaltılması amacıyla Sürdürülebilirlik Yönetim Sistemi’ni (SYS) 2000’li yılların başında kurduk. Bu yapımızı her geçen gün yenilikleri öncüler şekilde güncel tutmaya gayret ederken tüm iş süreçlerimizi kapsayacak şekilde uygulamaya özen gösteriyoruz. Bu yaklaşımımız, bankamızın organizasyonel yapısına da entegre edilmiş durumda olup, Sürdürülebilirlik Alt Komitesi çalışma grupları ile ortak akıl doğrultusunda değer üreten sinerjik ortamda tüm çalışma arkadaşlarımızca benimsenmiş durumda. Bu eksendeki stratejimiz, hedef ve gerçekleşmelerimiz doğru yönetişim uygulamalarının bir göstergesi olarak Sürdürülebilirlik Komitesi tarafından Yönetim Kurulu düzeyinde takip edilerek denetleniyor.TSKB'nin, ESG risklerini güçlü ve başarılı yönetiminin, ESG derecelendirme puanı ve sıralaması ile bir kez daha takdir edilmesinden son derece mutluyuz. Bunun süreklilik gerektiren bir sorumluluk olduğu bilinci ile kendimize koyduğumuz hedeflerimizi daha da zenginleştirecek olmaktan dolayı heyecanlıyız. Bundan sonraki süreçte de iç strateji ve politikalarımızdan güç alarak ESG risklerinin yönetimi konusundaki kararlılığımız sürecek” dedi.
Yapılan değerlendirme, Sustainalytics’in bir şirketin bulunduğu sektöre özgü önemli ESG risklerine ne kadar maruz kaldığı ve şirketin bu riskleri ne kadar iyi yönettiğini ölçen ESG Risk Derecelendirmeleri araştırma çerçevesine dayanıyor. ESG Risk Derecelendirmeleri, yönetilmeyen ESG riskinin nicel bir ölçümünü sunarken bu riski; ihmal edilebilir, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olacak şekilde beş seviye ile kategorize ediyor.