1977 yılında, Belediye Başkanlığı Seçimi öncesi, Malatya Belediye Başkan adayımız Hamido’ya destek vermek için Kapalı Spor Salonunda tertip edilen “BOZKURTLAR GECESİ”ne katılmak üzere Şehit Muhsin Başkan ile beraber giderken Kömürhan köprüsü girişinde kaza geçirmiş, ciddi şekilde yaralanmıştık.
Malatya’da rahmetli ülküdaşımız Dr. Muhittin TURGUT’un özel Hastanesinde bir müddet tedavi olduktan sonra yaralı vaziyette geceye katılmıştık.
Hamido’dan sonra konuşan Muhsin
başkan, çok kan kaybetmesine ve Doktor Muhittin TURGUT’un itirazına rağmen, adeta bayılma noktasına gelmiş ama konuşmasını tamamlamıştı.
Adayımız Hamit FENDOĞLU seçimi kazanıp Malatya Belediye Başkanı olmuştu.
Malatya’da mezhep çatışmasına zemin hazırlamak İçin karanlık ve kirli eller tarafından 17 Nisan 1978 tarihinde gönderilen bir bombalı paketin açılması ile Hamit FENDOĞLU (HAMİDO), gelini Hanife, torunları Mehmet Kürşat ve Selim Bozkurt paramparça olmuş, kahbece şehid edilmişlerdi. Aynı tarihlerde Alevi kökenli aşiret önderi ve CHP Kahramanmaraş Pazarcık ilçe Başkanı
Memiş ÖZDAL’a da aynı bombalı paket gönderilmiş, bu bomba postanede patlayarak posta görevlisini şehit etmişti.
Ülkü Ocakları Genel Merkezi adına gittiğim ve onbinlerce Malatyalı’nın katıldığı cenaze töreninde, kalabalığı tahrik edilip, alevi vatandaşların yaşadığı Haçova mahallesine yürütmek isteyen tahrikçilere mani olup, meydan konuşması yaparak kalabalığı sakinleştirip şehirden uzaklaştırmak düşüncesiyle cenazeleri omuzlarımızda tekbirlerle 5 km. uzaktaki Bulgurlu köyüne götürüp gözyaşlarıyla ebedî âleme yolcu etmiştik.
Malatya’dan sonra Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas’ta da aynı karanlık kirli tezgâhlar tertiplenmiş, fakat azîz milletimizin basiretiyle bu oyun bozulmuş, kardeşlik hukukumuz muhafaza edilmişti.
Şehitlerimizin kabirleri nur, ruhları şâd, mekânları firdevs cenneti olsun.