Filenin Sultanları tarih yazdı: Brezilya’yı yenerek şampiyon oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya'yı 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Melissa Vargas, 33 sayıyla finale damga vurdu.

Filenin Sultanları tarih yazdı: Brezilya’yı yenerek şampiyon oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya’yı 3-1 mağlup ederek kupaya uzandı. İlk seti kaybetmesine rağmen geri dönüş yapan ay-yıldızlılarda Melissa Vargas, 33 sayıyla finalin en skorer oyuncusu oldu.

Karar Gazetesinin Haberinde A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi’nin zirvesine çıktı.Filenin Sultanları, final karşılaşmasında güçlü rakibi Brezilya’yı 23-25, 25-23, 26-24 ve 25-21’lik setlerle 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

İlk seti kaybetmesine rağmen oyundan kopmayan Türkiye, özellikle kritik anlarda yaptığı savunma, blok ve hücumlarla karşılaşmanın kontrolünü ele geçirdi.

İLK SET BREZİLYA’NIN

Karşılaşmaya 4-1’lik üstünlükle başlayan Brezilya karşısında Türkiye, hücum ve bloktan bulduğu sayılarla 7-7 eşitliği yakaladı.

Skorun uzun süre başa baş ilerlediği bölümde Melissa Vargas’ın sayısıyla 11-10 öne geçen milliler, sette ilk kez üstünlüğü ele geçirdi. Ancak hücumda etkisini artıran Brezilya, farkı 22-17’ye kadar çıkardı.

Türkiye son bölümde farkı kapatmaya çalışsa da Brezilya ilk seti 25-23 kazanarak karşılaşmada 1-0 öne geçti.

TÜRKİYE İKİNCİ SETTE GERİ DÖNDÜ

Brezilya, ikinci sete orta hücumlardan bulduğu sayılarla 6-3 üstün başladı. Zehra Güneş’in servis, İlkin Aydın’ın ise hücum ve blok performansıyla dört sayılık seri yakalayan Türkiye, skoru 7-6’ya getirdi.

Kritik anlarda hata yapmayan Türkiye, seti 26-24 kazanarak karşılaşmada 2-1 öne geçti.

SON SETTE KUPAYA UZANDI

Filenin Sultanları, dördüncü sete fırtına gibi başladı ve kısa sürede 8-2’lik üstünlük yakaladı.

Brezilya hücum ve savunmadaki etkisini artırarak farkı 15-13’e indirdi. Melissa Vargas’ın sayılarına Ana Cristina ile karşılık veren Brezilya, skoru 19-18’e getirerek öne geçti.

Ancak setin son bölümünde yeniden kontrolü ele alan Türkiye, hata yapmadı. Ay-yıldızlı ekip seti 25-21, karşılaşmayı ise 3-1 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

VARGAS’TAN 33 SAYILIK DEV PERFORMANS

Final karşılaşmasının en skorer oyuncusu Melissa Vargas oldu.

Milli yıldız, Brezilya karşısında kaydettiği 33 sayıyla Türkiye’nin şampiyonluğunda başrol oynadı. Brezilya’da Ana Cristina ise 25 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

Vargas’ın yanı sıra Zehra Güneş’in servis ve blokları, İlkin Aydın’ın hücumdaki katkısı ve takımın kritik anlarda gösterdiği savunma direnci kupanın Türkiye’ye gelmesinde belirleyici oldu.

melissa-vargas.jpeg

VNL’DE İKİNCİ ŞAMPİYONLUK

Türkiye, Voleybol Milletler Ligi’ndeki ilk şampiyonluğunu 2023 yılında kazanmıştı.

Brezilya zaferiyle organizasyondaki ikinci şampiyonluğuna ulaşan Filenin Sultanları, Türk kadın voleybolunun uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.