Bakan Yerlikaya deprem bağışlarının akıbetini açıkladı: 30 milyar lira henüz yatırılmamış
'BAĞIŞ SÖZÜNÜ TUTMAYANLARLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR'
ANKA
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta, "Türkiye Tek Yürek Kampanyası'nda 85 milyar 697 milyon 129 bin 344 lira toplandığını, 56 milyar 563 milyon 536 bin 392 lirasının deprem bölgesi için kullanıldığını" söyledi. Bağışlandığı bildirilen 115 milyar lira ile toplanan para arasında 30 milyar lira fark olduğunu vurgulayan Gürer, “Demek ki bağış sözü veren çok sayıda kurum ve kişi verdiği bağış sözünü yerine getirmemiş" dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kahramanmaraş merkezli depremlerinden sonra başlatılan “Türkiye Tek Yürek Kampanyası” kapsamında bağışlandığı açıklanan 115 milyar 146 milyon liranın akıbetiyle ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi vermişti.
Gürer’in önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kampanya kapsamında bugüne kadar 85 milyar 697 milyon 129 bin 344 lira toplandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, toplanan miktarın 56 milyar 563 milyon 536 bin 392 lirasının deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçları için kullanıldığını belirtti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer
'PARALAR AFAD’IN HESAPLARINDA'
Bakan Yerlikaya, bağış yatırma işlemleri devam ettiğini ifade ederek, kampanya kapsamında bağışçılar tarafından yatırılan tutarların kamu bankalarında AFAD adına açılan hesaplarda değerlendirildiğini kaydetti.
'BAĞIŞ SÖZÜNÜ TUTMAYANLARLA GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR'
Bakan Yerlikaya, taahhütte bulunmuş olmakla birlikte bağışını henüz yapmayan kişi ve kuruluşların tespitinin yapıldığını da ifade ederek bağışların tamamlanması için iletişim sürecinin devam ettiğini vurguladı.













