Almanya'ya varınca sahaflara uğradım.
Johanna'ya yazdığı mektuplar açık sözlü ve sıcacık. Gösterişten uzak, dürüst ve içten iletişime odaklı.
Almanya'ya varınca sahaflara uğradım.
Kenar boşluklarına elle yazılmış notlar, kendi hikayelerini anlatan kişisel yazılarla bu kitaplar, sahipleri bugün hayatta olmasa bile, onlar tarafından hararetle okunmuşlar ve çok değer görmüşler.
Bu tür yerler bana yalnız kitap alabileceğim bir dükkan gibi değil de, unutulmuş bilgileri keşfedebileceğim, hiç hesapta olmayan bağlantılar kurabileceğim yahut beklenmedik fikirlere açılacak tarih parçalarını birleştirebileceğim bir vaha gibi gelir.
Fotoğrafta gördüğünüz eserde bunlardan biri ve nereden baksanız 70 küsür yaşında.
İlk Alman Şansölyesi Otto von Bismarck'ın 1847'den 1889 yılına kadar eşi ve kızkardeşine yazdığı mektupları içeriyor.
Bu kitabı eski dostum, okuduğu ve analiz ettiği kitaplarla engin bir derya ve düşünce insanı, yazar Kaan Demiryürek için seçtim.
Lakin o dünyanın öbür ucundan memlekete gelene kadar kitabın bir köşede durmasına gönlüm razı gelmeyeceğinden başladım okumaya.









