Prens Adaları çevresindeki dalış noktaları....
İstanbul Boğazı’ndan giren düşük yoğunluklu Karadeniz suyu Marmara'nın yüzey suyunu oluşturur.

Sonraki İçerik
Editor Temmuz 4, 2020 0
Editor Haziran 18, 2020 0
Editor Temmuz 1, 2020 0
Editor Temmuz 4, 2020 0
Editor Haziran 15, 2020 0
Editor Ağustos 1, 2023 0
Editor Ağustos 1, 2023 0
Editor Temmuz 25, 2023 0
Editor Temmuz 3, 2023 0
Editor Ocak 30, 2021 0
Karakaş, Enerji Uzmanları Derneği ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi üyesidir....
Editor Mart 23, 2020 0
Uzaktan çalışma modeli, salgın devam ederse yaygınlaşacak
Editor Mart 6, 2020 0
Renegade ve Compass modellerinde anahtar tesliminde 15 bin TL’lik nakit indirimi...
Editor Temmuz 28, 2020 0
Liv Hospital Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Binnur Şimşek hepatitle ilgili merak...
Editor Mart 8, 2021 0
Burcu Esmersoy, kadın gücünü yükselten markalarla daha sık çalışacağını ifade etti.
Editor Nisan 8, 2021 0
Daha Verimli Daha Güvenli Suzuki Akıllı Hibritler Şimdi Takas Desteği ve 0,99 Faiz...
Editor Ekim 21, 2020 0
Maison Koltuk Takımı’nı sunuyor.
Editor Temmuz 15, 2021 0
Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. ...
Editor Ocak 2, 2021 0
İBH hastaları Covid-19’a daha kolay yakalanır” kaygısı
Ben, başka hiç bir denizde duymadığım o yosun kokusunu rüzgarlarla savuran Marmara Denizi'nde yüzmeyi öğrendim. İstanbul'u İstanbul, beni ben yapan, hemen herkesin baktığında farklı düşünce dalgalarına kapılacağı bu iç denizin üzerine ne methiyeler düzülmüş, kimilerini şair kimilerini de maşuk eylemiştir kuşkusuz.
Adını Marmara Adası’nda çokça bulunan yunanca mermer anlamına gelen "marmaros"dan alan bu denizde dalmak da çok zevklidir çünkü sıra dışı özelliği olan akıntı sistemi ve Bu akıntılar sebebiye oluşan sualtındaki iki tabakalı bir su sistemi dalgıçlar için cezbedicidir.
İstanbul Boğazı’ndan giren düşük yoğunluklu Karadeniz suyu Marmara'nın yüzey suyunu oluşturur. Altında ise, Çanakkale Boğazı’ndan gelen Ege'nin tuzlu, yoğun ve sıcak suları bulunur.
Marmara Denizi’nin çift katmanlı yapısının bir sonucu olarak, aynı noktada dahi dalsanız deniz suyu sıcaklıkları ve tuzluluk oranları da derinliğe göre farklılık gösterir. Mevsimsel değişimlere göre yüzey sıcaklığı değişkenlik gösterse bile tüm yıl boyunca, 15-20 m derinlikte üst ve alt tabaka arasındaki geçiş katmanında dalgıçların "kristal tabaka" dedikleri bir ara tabaka bulunur sıcaklık hep ortalama 14-16 °C dolayında kalır. Bu ara tabaka oldukça keskin yapısını yıl boyunca korur.
Nerede olursa olsun bir dalış teknesine adımınızı attığınız anda, daha önce tanımadığınız, işini gücünü, huyunu suyunu bilmediğiniz, yaşı her ne olursa olsun, tek ortak noktanızın dalış olmasının yeterli olduğu insanlarla kendinizi kırk yıldır tanıyor gibi hissettiginiz köyü bir sohbetin içine dalmış bulabilirsiniz. Çoğunlukla dalış 1 saat sürer ama teknede bulunduğunuz dalıştan arta kalan zaman ortak tutkunuzdan oluşan yakın dostluklarınızı yada bağlantılarınızı kurmanız için mükemmel bir ortam sunar.
Son gittiğim dalışta yine böyle bir ortam içindeydim :)
Profesyonel bir sualtı fotoğrafçısının dalış öncesi ekipman hazırlığı yaptığını gördüm, hem hobim hem de işim olması hasabiyle hangi dalış fenerlerini ve video ışıklarını kullandığını merak ettim.
Gördüğüm manzara Sona Underwater Dive Technology ait sualtı ışık kaynaklarıydı
Hiç vakit kaybetmeden memnuniyetini ölçmek için bir sohbete koyuldum.
SUFOD -Sualtı Fotoğrafçıları Derneği- Yönetim kurulu üyesi Sevgili Ertan Side bana kullandığı ışıkların özelliklerini, daha önce kullandığı ekipmanlara göre avantajlarını, değişim kararına etki eden tercih sebeplerini uzun uzun anlattı hatta benim de neden #DiveSona kullanmam gerektiği hususunda yönlendirmede bulundu Ben de kendimi tanıttım artık bize de kahkahalar eşliğinde birlikte suya atlamak düştü
Bir markanın gönüllü elçilere sahip olması, ürününüzü şevkle tanıtarak olumlu deneyimlerini görüşlerini hatta yürekten tavsiyeleri sunması çok değerli. Çünkü onlar markanıza gerçekten inanırlar ve başkalarıyla samimiyetle paylaşırlar.