Dünyayı daha sürdürülebilir kılmak adına küresel anlamda 2020 hedeflerini açıklayan ve bu hedeflere ulaşan Procter & Gamble (P&G); kamuoyuna duyurduğu 2030 hedeflerine de emin adımlarla yürürken; özellikle geri dönüşümlü ambalaj konusunda yaptığı çalışmalar ve döngüsel ekonomiye sunduğu katkılar nedeniyle 2020 Edie Sürdürülebilirlik Liderleri Ödülleri’nde; “Yılın Döngüsel Ekonomi İnovasyonu Ödülü” aldı. Ayrıca P&G’nin iki lider markasına da kaliteden ödün vermeden daha az enerji ve su tüketimi ile sürdürülebilirlik sağladığından dolayı 1000 Efficient Solutions Label unvanı verildi.
183 yıldır markalarıyla yaşamları iyileştirmek, ürün ve hizmetleriyle tüketicilere değer sunmak için çalışan P&G, sadece bugünü değil yarınları da iyileştirmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyor. Bu kapsamda 2020 yılı için belirlediği hedeflere vaktinden önce ulaşan P&G; 2030 yılı için açıkladığı kapsamlı yeni hedeflere yaklaştığını açıkladı. Buna göre; şirketin Avrupa bölgesinde özellikle sıvı deterjan ambalajları ve saç bakım ürünleri kategorisinde yer alan markalarının geri dönüşümlü ambalajlarıyla döngüsel bir ekonomi için hem topluma hem de faaliyet gösterdiği sektöre yön verdiği vurgulanırken; alanında en itibarlı ödüllerden biri olan 2020 Edie Sürdürülebilirlik Liderleri Ödülleri kapsamında, “Yılın Döngüsel Ekonomi İnovasyonu Ödülü” P&G’ye verildi. Buna ek olarak P&G’nin çamaşır yıkama ve ev temizliği alanındaki lider iki markasına da geliştirdiği programlarla Solar Impulse Foundation tarafından kaliteden ödün vermeden daha az enerji ve su tüketimi ile sürdürülebilirlik sağladığından dolayı 1000 Efficient Solutions Label unvanı verildi.
P&G’nin bu alanda sektöre yön vermesi ise hem dayanıklı hem de geri dönüştürülmüş PET malzemesinin kullanımını taahhüt ederek geri dönüştürülmüş plastikler için yeni bir pazar yaratmasından geçiyor. P&G; döngüsel ekonomi ortaklığıyla beş yılda 200 milyon şişe plastikten tasarruf etmeyi planlıyor.
P&G Türkiye’den globale çevresel sürdürülebilirlik alanında büyük katkı
P&G, ortaya koyduğu yeni hedeflerle çevresel sürdürülebilirlik adına hedeflerini her geçen yıl daha da büyütürken P&G Türkiye ise geliştirdiği projelerle şirketin global hedeflerine çok büyük katkılar sağlıyor. Örneğin Türkiye’deki üretim tesislerinde bertaraf edilen atık miktarı yüzde 88 azaltılırken; enerji kullanımı yüzde 19, sera gazı salınımı da yüzde 29 azaltıldı. Faydalı kullanım oranı iki katına çıkarılırken depoya gönderilen üretim kaynaklı katı atık oranı 0’a indirildi. P&G Türkiye, bebek bezi üretiminde kağıt tüketimini düşürdü.Bulaşık deterjanı üretiminde ise su tüketimini yılda 20 bin ton azalttı. Üretim tesislerinde kullanılan su miktarı yüzde 27 düşürülürken 2005 – 2019 yılları arasında ÇEVKO Vakfı (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) aracılığıyla toplanıp geri kazandırılan plastik miktarı ise 71.072 ton olarak açıklandı.
Bunların yanı sıra global 2030 Sürdürülebilirlik Hedefleri kapsamında 2030 yılında tüm dünyada ürünlerin ambalajlarının tamamının yüzde 100 oranında geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir olması hedefleniyor.
|