Günümüzde bir yapının yapılması 100 yıl sürer mi?
İshak Paşa Sarayı'nın tamamlanması tam 100 yıl sürmüş.

Sonraki İçerik
Editor Temmuz 4, 2020 0
Editor Haziran 18, 2020 0
Editor Temmuz 1, 2020 0
Editor Temmuz 4, 2020 0
Editor Haziran 15, 2020 0
Editor Ağustos 5, 2023 0
Editor Ağustos 1, 2023 0
Editor Ağustos 1, 2023 0
Editor Temmuz 25, 2023 0
Editor Ağustos 15, 2021 0
Selde kaybolanların sayısı ise hâlâ bilinmiyor. Bozkurt'tan izlenimler…
Editor Mart 23, 2020 0
PROMOSYON BEDELLERİNİ HESAPLARINA YATIRIYORUZ.
Editor Mart 2, 2021 0
Yoksa değişimler ve dönüşümler “Hiç Bitmio” mu?
Editor Ocak 19, 2020 0
Vefat eden eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, son yolculuğuna uğurlandı....
Editor Temmuz 23, 2021 0
“Nihayet biraz gün ışığının tadını çıkarma zamanı. Hublot güneye iniyor!
Editor Ağustos 7, 2021 0
Türkiye’de orman yangınlarının etkili olmasıyla birlikte TEMA Vakfı bir fidan bağışı...
Editor Nisan 27, 2021 0
Tam kapanmadan muaf olacak kişilerin ve yerlerin de listesi yer aldı.
Editor Haziran 5, 2020 0
Yaz aylarının en güçlü aksesuarı güneş gözlükleri modern, klasik, iddialı seçeneklerle...
Editor Mart 20, 2021 0
(ULİKAD) Başkanı Ömer Niziplioğlu’nun, Türkiye’nin gelirini artıracak 10 önerisi şöyle:
Editor Şubat 11, 2021 0
“LAİKLİK, TOPLUMSAL BARIŞIN PRENSİBİ”
Eğer bir saray, tam 100 yılda yapılabiliyorsa, tam 100 yılda tamamlanıyor ve sonrasında kullanılıyorsa, buradan çıkaracağım öz, tam olarak şu "adanmışlık".. Eski eserlerin tamamında bunu görürsünüz. Hep içinizden dersiniz, o devirde bu binalar, camiler, şehirler nasıl kurulmuş? Bunu sadece Osmanlı'ya değil, çok daha gerilere giderek de gözlemleyebilirsiniz. Aztek'lerin kurduğu devasa şehirlere bakabilirsiniz, Mısır piramitlerinde de bunu görebilirsiniz.
Size çok duymadığınızı düşündüğüm bir yeri söylemek istiyorum, araştırmanız için. Ashurbanipal.. Yine bir "adanmışlık" örneği göreceksiniz. Hem de tarihin en gerisine gidip.
Hep kendime şunu derim, "eğer bu hayatta bir şeyler başarmak istiyorsam, kendimi başarmak istediğim şeye adamalıyım" diye. Adamadan başarının gelmesi, üretkenliğin gelmesi gerçekten mümkün değil. O yüzden özellikle gençler, bu hayatta neyi başarmak istiyorsanız, o işe kendinizi adayın, sonuna kadar hem de. Gözünüz kapalı gidin, çok fazla ölçüp biçmeden. Çünkü yaşamın sizi gideceğiniz yolculukta nereye taşıyabileceğini çok öngöremezsiniz. O yüzden aksiyona geçmek en mantıklısı ve olması gerekeni. Hayatımda hep öyle yaptım, adım attım.
Eğer bu hayatta bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız, öncelikle değişime hep ama hep kendinizde başlamalısınız. Bu devirde de, yazılı tarihin başlangıcından itibaren de yapmamızın "şart" olduğu tek şey var. Okumak. Ama alabildiğine, koşulsuz, amasız, nedensiz okumak. Okuyup, not almak. Gençler hep aynı soruyu soruyor bana.. Hocam ne okumalıyız? Hayaller doğrultusunda okumalar yapar insanlar.. Hayal kurarlar. Hayaller kapsamında hedefler belirler ve o hedefleri gerçekleştirmek için de kendilerini eğitirler. Bunu yapın.. Hayal kurun..
Bu hafta gerçekleşmesi için ne hayaller kurdum bir bilseniz.. Tarımı iyice öğrenmek, hep bahsettiğim bostan mantığı ile permakültür serası kurmak için, sera kiralamayı hayal ettim.. Bir deneyeceğim mesela :) Bu konuda okumalara aralıksız devam ediyorum.. Biyostimülanlar.. Farklı sebzeler yetiştirmek.. Doğal insektisitler.. Araştırma konusu bitmiyor.
Kocaeli'nin tıbbi ve aromatik bitki florasını öğreneceğim mesela. Bu bölgede neler yetişebiliyor, neleri yetiştirebiliriz? Bunlara bakacağım. Binlerce seçenek çıkacağından eminim karşıma.. Öğreneceğim. Sonrasında hayal kuracağım.. Goji Berry tarlaları olsa mesela, toplumun göz sağlığının yüzde kaçını koruyabilirim diye hayal edeceğim.. Hesaplayacağım hepsini.
Yaşamak, bir tutku.. Bilimle, teknoloji ile, insan olmanın gereğini yapmakla hayat gerçekten harika bir hale geliyor.
Uğraş vermek, depresyonu da, karamsarlığı da silen bir aktivite.