YAŞAM KAYNAĞIMIZ

İnsan yaşamının devam etmesi çin ağaçların varlığı bir zorunluluktur.

YAŞAM KAYNAĞIMIZ

Yeryüzü ağaçla anlam kazanır, onunla güzelleşir. Ağaçın olmadığı çorap topraklarda hayat çekilmez hale gelir. Ağaçların biz insanlar için sayısız faydası vardır. Hatta insan yaşamının devam etmesi çin ağaçların varlığı bir zorunluluktur.

Bilindiği gibi insanoğlunun yaşamına devam etmesi için gereken en temel ihtiyaç oksijendir. Nefes

aldığımızda, içimize çektiğimiz bu oksijenin ta kendisidir. Ve biz insanların oksijen kaynağı da ağaçlardır. Ağaçlar, bir ülkenin süsüdür. İnsanlık, tarih boyunca ya ağacın bol olduğu yerlere yerleşmiş veya yerleştiği yerleri ağaçlandırmaya çalışmıştır. Ağaçların en büyük faydası bize verdikleri oksijendir; fakat bizler aynı zamanda onların meyvelerinden, gölgesinden ve odunundan da faydalanmaktayız.

Ağaçlar İnsanlar önemli olduğu kadar da Hayvanlar, ve kuşlar için de çok önemlidir Hayvanlar ve Kuşlar aynı zamanda onların meyvelerinden, gölgesinden faydalanırlar Hayvanlar ve Kuşlar için de hayati önem taşır. Ağaçların yapraklarını yabani Hayvanlar yerler. Kuşlar da Ağaç dallarlında yuva yaparlar ..

İnsanlık için hayati öneme sahip olan ağaçları her zaman korumalı, çevremizi mümkün olduğunca ağaçlandırmaya çalışmalıyız. İşte o zaman çevremizi cennete dönüştürebiliriz.

Sözlerime son verirken Yeryüzümüz de Ağaçlara çok önem vermeliyiz . Ormanlara gittiğimizde , piknik yaptığımız her zaman da çevreyi temiz tutmalıyız .-çevreyi

kirletenleri uyarmalıyız her zaman

Orman Yangınlarında Yetkilere Haber ve Telefon

Etmeliyiz. Kısacası Bütün Çanlılar için çok önemlidir.

Zeynep Didem Gezgin