TÜMA’da İstanbul Bilgi Üniversitesi ilk 10’da
113 üniversite “C” seviyesinin altında
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2020 sonuçları açıklandı. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından yürütülen araştırmaya; 125’i devlet, 67’si vakıf olmak üzere toplam 192 üniversiteden 39 bin 386 öğrenci katıldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi, bu yıl “A” ile yüksek memnuniyet düzeyine sahip üniversiteler arasında yer aldı
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Prof. Dr. Engin KARADAĞ ve Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından gerçekleştirilen TÜMA (Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması) kapsamında vakıf üniversiteleri arasında ilk 10’da yer aldı. Her geçen yıl başarılarına bir yenisini daha ekleyen BİLGİ, tüm üniversitelerin genel memnuniyet sıralamasında ise “A” skalasının en iyi üniversitesi oldu.
Üniversiteler, öğrenim deneyiminin tatminkarlığı, yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu, akademik destek ve ilgi, öğrenme imkan ve kaynaklarının zenginliği, kurumun yönetim ve işleyişinden memnuniyet, kişisel gelişim ve kariyer desteği olmak üzere toplam altı kategoride değerlendirildi. 125’i devlet, 67’si vakıf olmak üzere toplam 192 üniversiteden 39 bin 386 öğrenci ile gerçekleştirilen araştırma sonucuna göre üniversitelere, A+, A, B, C, D ve FF gibi notlar verildi. İstanbul Bilgi Üniversitesi genel memnuniyet kategorisinde “A” ile yüksek memnuniyet oranına sahip oldu.
Araştırmada Türkiye genelinde öğrencilerin üniversitelerinden memnuniyetlerinde geçmiş yıllara göre bir geriye gidiş olduğuna dikkat çekilirken İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin değerlendirildiği her alanda öğrenci memnuniyetini geçen yıla göre artırdığı gözlendi. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin “Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” alanlarındaki öğrenci memnuniyetiA+ seviyesinde ölçüldü.
113 üniversite “C” seviyesinin altında
En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler “A+”, en düşük olanlar ise “FF” aldı. 2020 bulgularına göre 192 üniversitenin sadece 11’i “A+”, 15’i ise “A” seviyesinde öğrencilerinin beklentilerini üst düzeyde karşılayabildi. “A+” seviyesinde dört devlet, yedi vakıf üniversitesi bulunuyor. “D” seviyesinde 26’sı devlet, 10’u vakıf36, “FF” seviyesinde ise 47’si devlet, 19’u vakıf olmak üzere 66 üniversite bulunuyor. 192 üniversitenin 113'ü (yüzde 69) “C” ve altı seviyesinde yer alıyor.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:
İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla “Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz” ilkesiyle yola çıkarak kurulmuştur. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan üniversitenin 20.000’e yakın öğrencisi ve 45.000’e yakın mezunu vardır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in 2020 yılı “Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda en iyi 130 üniversite arasında yer almaktadır. İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere ve Kuştepe olmak üzere üç kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.