Lacivert Gece Filminin Ekibi Boğaziçi Film Festivali’nde İstanbullu İzleyicilerle Buluştu

Lacivert Gece filminin ekibi, İstanbul prömiyeri sonrası izleyiciyle buluştu.

Lacivert Gece Filminin Ekibi Boğaziçi Film Festivali’nde İstanbullu İzleyicilerle Buluştu

9. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan Lacivert Gece filminin ekibi, İstanbul prömiyeri sonrası izleyiciyle buluştu.

 

Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmlerinden olan, Muhammet Çakıral’ın yazıp yönettiği Lacivert Gece filminin festivaldeki ilk gösterimi, 25 Ekim Pazartesi, Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirildi. Film sonrası düzenlenen söyleşiye senarist ve yönetmen Muhammet Çakıral, oyunculardan Cansu Fırıncı, Güliz Gençoğlu, Metin Coşkun ve Yalın İşnel katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise sinema yazarı Gökşen Aydemir gerçekleştirdi.


İstanbul’da ilk kez seyirci karşısına çıkan Lacivert Gece, 
işsiz bir futbol antrenörünün, geçim sıkıntısı nedeniyle maden ocağında çalışmaya başlaması ve daha sonra, maden kazası nedeniyle mücadele etmek zorunda olduğu hukuki süreci anlatıyor. Söyleşi için sahneye çıkan ekip alkışlar eşliğinde karşılandı ve ilk sözü yönetmen Muhammet Çakıral aldı.

 

Filmde Bir Kuşak Çatışması da Görüyoruz

 

Çakıral, filmin oluşum süreci hakkındaki soruya, hikaye yazarı olduğu bilgisiyle cevap verdi ve daha önce Zonguldak’ta bir film çektiklerini, bu film sırasında orada bulunan insanların bir maden filmi çekmeyi düşünüp düşünmediğini sorduğunu söyledi. Başta bu işin zor olacağını düşündüğünü söyleyen Çakıral, bir olaya tanıklık ettikten sonra futboldan yola çıkarak, baba oğul ilişkisi üzerinden kurguladığını dile getirdi. Çakıral, “Bu filmde bir ailenin düştüğü zor durum ve baba oğul, yani kuşak çatışması görüyoruz. Ekonomik sıkıntılar üzerine oğul, babası istememesine rağmen madende çalışmaya başlıyor. Bu mücadelenin kaynağı da yine çok etkilendiği babası…” dedi.

 


Kendi Kişisel Hayatımla Kesişmeler Vardı


Başrol oyuncusu olan ve Semih karakterini canlandıran Cansu Fırıncı, rolüne nasıl hazırlandığı sorulması üzere, kendi hayatından örnekler verdi ve rolün futbol tabiriyle ayağına oturduğunu söyledi. Küçükken futbol oynadığını ve ailesinin çoğunun hala madencilik yaptığını ileten Fırıncı, “Kendi kişisel hayatımla kesişmeler vardı ve bu durum, hem karakteri, hem rolü daha kolay anlamamı sağladı.” diyerek sözlerini bitirdi.


Söyleşiye katılan usta oyuncu Metin Coşkun ise, filmi ve senaryoyu çok beğendiğini, diğer oyuncu arkadaşlarının hepsinin çok iyi performans sergilediğini söyledi. Film ve kendi rolüne hazırlık süreci de sorulan Coşkun; “Bir meseleyi tartışmaya açan filmler artık pek yapılmıyor, bu açıdan filmin önemi çok büyük. Benim rolüme gelince de baba rolünü oynamak zor olmadı.” dedi.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleri ve Beyoğlu Belediyesi’nin Kurumsal Ev Sahipliği’nde Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 9. Boğaziçi Film Festivali, sektörün birbirinden değerli isimlerinin yanı sıra dünya çapında sinema profesyonellerini İstanbul’da ağırlamaya devam ediyor. Filmler ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler ile tüm sinema salonlarındaki gösterimler www.bogazicifilmfestivali.com internet sitesi ve festivalin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 

 

Biletler Mobilet’te!

 

Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seansları için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seansları için 15 TL, kısa film gösterimleri ise 5 TL’den mobilet.com üzerinden satışa sunuldu.  Ayrıca biletler festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilir.

 

Covid-19 Önlemleri Hakkında Önemli Bilgi 

 

6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmiştir. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid­19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. TC Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimini tamamlamış izleyiciler son aşı tarihlerini takip eden 14. günden itibaren, Covid-19 geçirmiş kişiler ise izolasyon süreçlerinin tamamlanmasından itibaren 180 gün süre ile etkinliklere PCR testi koşulu aranmadan katılabilecektir. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecektir.