Koç Üniversitesi - TÜSİAD EAF Konferansı’nda aşının eşitsiz dağılımının ekonomik maliyeti ele alınacak

9 Mart Salı günü, 16:00’ da çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Koç Üniversitesi - TÜSİAD EAF Konferansı’nda aşının eşitsiz dağılımının ekonomik maliyeti ele alınacak

Koç Üniversitesi - TÜSİAD Ekonomik Araştırma Forumu tarafından düzenlenen “Aşının Eşitsiz Dağılımının Ekonomik Maliyeti” başlıklı konferans, 9 Mart Salı günü, 16:00’ da çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Etkinliğin açılış konuşmaları TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, Dünya Ekonomik Forumu Sağlık ve Sağlık Hizmetlerinin Geleceği Platformu Başkanı Arnaud Bernaert ve Uluslararası Ticaret Örgütü Genel Sekreteri John Denton tarafından yapılacak.

Dünyada eksik aşılanmanın yarattığı maliyetin aşı üretimi ve dağıtımı için gerekli olan kaynaktan çok daha fazla olduğuna dikkat çeken araştırma sonuçları 25 Ocak tarihinde Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından basına tanıtıldı. New York Times başta olmak üzere uluslararası medyada geniş yankı uyandıran rapor kritik çıktıları itibariyle bütün ülkelere yetecek aşı dağılımının insani olduğu kadar ekonomik faydalarını da ortaya koydu.

Bu çalışmadan hareketle konferans kapsamında “Aşının Eşitsiz Dağılımının Ekonomik Maliyeti” başlıklı bir panel düzenlenecek. Panelde, Koç Üniversitesi Öğretim üyesi ve Koç Üniversitesi – TÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Forumu (EAF) Direktörü Prof. Dr. Selva Demiralp, Koç Üniversitesi’nden Cem Çakmaklı, Sevcan Yeşiltaş, Muhammed A. Yıldırım, Maryland Üniversitesi’nden Şebnem Kalemli Özcan konu ile ilgili görüşlerini paylaşacak.

“Aşının Eşitsiz Dağılımının Ekonomik Maliyeti” Konferansı

Tarih: 9 Mart 2021 / 16:00 – 17:30

Kayıt için lütfen tıklayınız, kaydın ardından etkinlik günü e-posta adresinize bağlantı linki iletilecek. Konferans aynı zamanda TÜSİAD’ın YouTube sayfasından da canlı olarak yayınlanacak. Toplantı süresince simultane tercüme yapılacak.

Program

Açılış Konuşmaları: Ömer Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Simone Kaslowski, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Arnaud Bernaert, Dünya Ekonomik Forumu Sağlık ve Sağlık Hizmetlerinin Geleceği Platformu Başkanı

John Denton, Uluslararası Ticaret Örgütü Genel Sekreteri

Panel: Aşının Eşitsiz Dağılımının Ekonomik Maliyeti

Panelistler: Prof. Dr. Selva Demiralp, Koç Üniversitesi ve EAF Direktörü

Cem Çakmaklı, Koç Üniversitesi

Şebnem Kalemli Özcan, Maryland Üniversitesi

Sevcan Yeşiltaş, Koç Üniversitesi

Muhammed A. Yıldırım, Koç Üniversitesi

Soru-Cevap