Gençlerin beklentisi sürdürülebilir iş gücü!

Robotlu otomasyon eğitimlerine katılanların yüzde 44’ü mühendis, yüzde 32’si lisans öğrencisi oldu.

Gençlerin beklentisi sürdürülebilir iş gücü!

Covid-19 salgınının ekonomide yarattığı yavaşlama iş bulmayı iyice zorlaştırırken, sanayide kariyer hedefleyenler robotlu otomasyon eğitimlerine ağırlık verdi. Talaşlı imalat sanayisine nitelikli insan gücü yetiştiren Tezmaksan Akademi, mart – aralık döneminde 67 farklı başlıkta eğitim düzenlediklerini ve toplamda 2809 kişinin bu eğitimlere katılım sağladığını açıkladı. Akademinin verdiği bilgilere göre katılımcıların yüzde 69’u, pandemi ile birlikte robotlu otomasyon sistem kullanımının sanayide artacağını düşünerek kendilerini bu yeni duruma hazır hale getirmek için eğitimlere katıldığı söyledi.  Robotlu otomasyon eğitimlerine katılanların yüzde 44’ü mühendis, yüzde 32’si lisans öğrencisi oldu.

Türkiye’nin teknoloji partneri Tezmaksan tarafından kurulan ve talaşlı imalat sanayisine yönelik ücretsiz eğitimleriyle ön plana çıkan Tezmaksan Akademi, 2020 yılında da sürdürülebilir bir şekilde çalışmalarına devam etti. Kuruluşunun beşinci yılını kutlayan akademi, pandeminin gölgesinde geçen 2020 yılında 67 farklı konuda webinar düzenledi, eğitimlerine toplam 2809 kişi katıldı.

CNC işleme merkezi, torna merkezi, robot ve robot programlama, makine, modern kesici takım teknolojisi, alarm kodu kodlama, kontrol ünitesi kullanımı ve kodlama ana ve alt başlıklarında verilen eğitimlere katılım gösterenlerin yüzde 66’sı lisans mezunu olduğu belirlendi. Eğitimlere katılanlar arasında düzenlenen ankete göre, üniversite mezunlarının yaklaşık yüzde 25'i gelecekteki kariyer planlarına uygun alt yapı oluşturmak için bu eğitimleri aldıklarını açıklarken, yüzde 41,5'i ise mesleki becerilerini çeşitlendirmek için eğitimlerden yararlandığını söyledi. Eğitimlere katılanların yüzde 69’u pandemi ile birlikte robot teknolojisinin imalat sanayisinde kullanımının artacağına inanıyor ve imalat sanayinde aranan mesleki becerilerin değişeceğini düşünüyor.