Dün gece GPT-4 yayınlandı.. Ama ne yayınlanma :)

Chat GPT-4 bunu yaptı..

Dün gece GPT-4 yayınlandı.. Ama ne yayınlanma :)
Sabah muhteşem bir kahkaha attım :)

Uygulamaya dayanmayan, sadece teorik ve "çok eski" bilgileri içeren eğitimin bittiği gün tam olarak bugündür diye..

Dün gece GPT-4 yayınlandı.. Ama ne yayınlanma :)

Betimleme yapıyorum: Şimdi size "çok gizli" bir bilgi vericem :D Bu bilgiyi sadece "ben" biliyorum. Buğday ruşeymi yağı spermidin diye bir molekül içeriyor. Bu molekülün, moleküler etki mekanizmaları konusunda bilgiye sadece ben sahibim.. Böyle demiyorum elbette de, bunu size ima ediyorum, davranışlarımla :) (En çok ben bilirim, konunun tüm ayrıntılarına ben hakimim :) ahaha :) )

Ve bir sabah uyanırsınız, devasa bir yapay zeka algoritması yayınlanır. Sizin "spermidin" bilginizden çok daha fazlasını bir çırpıda yazıverir.. 20 yıllık spermidin çalışmanızı artık herkes biliyordur :)

Kendinizi nasıl hissedersiniz?

Chat GPT-4 bunu yaptı..

Şöyle diyor: Spermidinin moleküler mekanizması, çeşitli hücresel bileşenler ve sinyal yolları ile etkileşimlerini içerir. Spermidin, hücrelerdeki DNA, RNA ve proteinlerle etkileşime girebilen küçük bir organik moleküldür.
Spermidinin etkilerini uyguladığı anahtar mekanizmalardan biri otofajinin modülasyonudur. Spermidinin, hücresel bileşenleri yutmaktan ve parçalamaktan sorumlu yapılar olan otofagozomların oluşumunu teşvik ederek otofaji yolunu aktive ettiği gösterilmiştir. Spermidin bunu, Atg5 ve Atg7 gibi otofajinin düzenlenmesinde yer alan proteinlere doğrudan bağlanarak başarır.
Spermidin, otofaji üzerindeki etkilerine ek olarak, kromatin ile etkileşimleri yoluyla gen ekspresyonunu da modüle edebilir. Spermidinin, DNA'yı kromatine paketleyen proteinler olan histonlara bağlandığı ve konformasyonlarını değiştirdiği gösterilmiştir. Bu, DNA'nın transkripsiyon mekanizmasına erişilebilirliği kromatin yapısındaki değişikliklerle modüle edildiği için gen ekspresyon modellerinde değişikliklere yol açabilir.

Spermidinin ayrıca antioksidan ve antienflamatuar etkileri olduğu gösterilmiştir. Bu etkilerin kısmen spermidinin serbest radikalleri temizleme ve bağışıklık hücreleri tarafından inflamatuar sitokinlerin üretimini modüle etme yeteneğinden kaynaklandığı düşünülmektedir.

Genel olarak, spermidinin moleküler mekanizmaları, otofaji, gen ekspresyonu, oksidatif stres ve inflamasyon dahil olmak üzere çeşitli hücresel bileşenler ve sinyal yolları ile etkileşimlerini içerir.

Her şeyi söylüyor.. Sabahtan beri en zor soruları sormaya çalışıyorum :) Ama yok.. Yani "bana göre zor" soruların cevapları hemen önümde.. Soruları karmaşıklaştırdıkça cevaplar daha da karmaşıklaşıyor, detaylanıyor.

Off ki ne off..

GTP-4 özellikle uygulamaya, deneyime dayanmayan eğitim modelleri konusunda bizleri daha fazla düşünmeye, eğitimin kalitesini çok ama çok derinden sorgulamamıza, bizlere eğitim verenleri tabiri yerindeyse "tartmamıza" olanak tanıyor. Bir "kıyas modülü" bana kalırsa.

O kadar ama o kadar çok özelliği var ki.. Hepsinden bahsedeceğim.
Smart agriculture..
Smart academia..
Smart production..
Smart education..
Smart goverments..

The new age of artificial intelligence has begun today!

----------

Diyeceksiniz neden bu kadar heyecanlandın?

Dünya, uzayın derinliklerinin fotoğrafını çekecek bir füzeyi fırlatırken ekranlara kilitleniyor... Fırlatılışta göz yaşlarını tutamıyor..

Yeni bir teknoloji tanıtılırken, milyonlar o teknolojiyi büyük bir gururla dinliyor.

Gelişime, muasır medeniyetin ürünleriyle gurur duyuyor. İnsanlığın geldiği noktanın gücüne şahit oluyoruz. Zekanın, algoritmanın, bilginin ve hep o dediğim "kolektif aklın" ürünleri bizleri büyülüyor.

15 Mart bu açıdan çok ama çok değerli.

Eminim bu yapay zeka algoritması gelecekte bize inanılmaz hafif gelecek. Ah, buna mı sevinmiştik diyeceğiz. Ama bu bir başlangıç ve çok güçlü bir başlangıç.

En detay sorularla, siz de deneyimleyin..

Çok isterim.
Bu resim için alternatif metin açıklaması yok

Can KAYACILAR

Biyolog, Davranış Bilimci (Neuroscientist, MSc),
Bu resim için alternatif metin açıklaması yok