DOĞRU TERCİH YAPMAK PUAN KADAR ÖNEMLİ

TERCİH DÖNEMLERİ GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ BİR YOL AYRIMI

DOĞRU TERCİH YAPMAK PUAN KADAR ÖNEMLİ

Her yıl üniversite sınavı için milyonlarca öğrenci ter döküyor. Bu yıl da, iki milyondan fazla öğrencinin katılım gösterdiği üniversite sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanması ile milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren zorlu tercih süreci başlayacak. Konuyla ilgili olarak Ankara Bilim Üniversitesi, doğru tercih yapmanın puan kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Tercih dönemi öğrenciler için en az sınava hazırlık kadar yorucu ve stresli olabiliyor. Bu nedenle, tercih yapmadan önce deneyimli bir uzmandan yardım almak olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline geliyor. Tercih dönemini rahat geçirmek ve hedeflenen yerleri kazanabilmek için adayların dikkat etmesi gereken noktalar bulunuyor.

TERCİH DÖNEMLERİ GENÇLER İÇİN ÖNEMLİ BİR YOL AYRIMI

 

Gençlerin önemli bir yol ayrımında olduğuna dikkat çeken Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz DemirBizler, öğrenciler adına hayal kuramayız, ne olmak istediğine dair onlar adına karar veremeyiz. Üniversiteler, sadece öğrencilerine özgüven ve özsaygı kazandırarak hayallerine yaklaştırabildiği, bunları gerçekleştirmekte ne kadar yanınızda ve arkanızda durabildiği ölçüsünde tercihlerinizde belirleyici olabilir. Hayaller, azim ve gayret olmadan gerçekleşmez. Biz de, bu noktada üniversite olarak sahip olduğumuz azim ve gayret ile yakın gelecekte ülkemizin en seçkin akademik kurumları arasına girmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

BAŞARI SIRALAMASINDAN YÜKSEK OKULLAR SEÇİLEREK BAŞLANMALI

 

Ankara Bilim Üniversitesi Kariyer Danışmanlığı Merkezi, ilk olarak tercih yapılmadan önce üniversitelerin kontenjanlarına ve bir önceki yıllara ait olan başarı sıralamalarına bakılması gerektiğine dikkat çekiyor. Birçok aday puan bazlı tercih yapıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta puan değil başarı sıralaması olmalı. Tercih listesinin ilk sıralarına başarı sıralamasından biraz daha yüksekte olan okullar seçilerek başlanmalı. Eğer yeni açılan bir okul ya da bölüm tercih edilecekse dikkat edilmesi gereken nokta eşdeğeri olan okul ya da bölümler olmalı. 

ÖĞRENCİLER ÖNCELİKLE HAYALLERİNİ TAKİP ETSİNLER

Bu süreç, hem öğrenciler hem de aileleri için çok stresli ve zorlu geçiyor. Ancak, bu süreci keyifli hale getirebilmek ve yıllarca gösterilen çabaların meyvelerini toplayabilmek de öğrencilerin elinde bulunuyor. Bu kapsamda üniversite, öğrencilerin öncelikle hayallerini takip etmelerinin sonrasında da kendileri için neyin doğru neyin yanlış olduğunun farkına varmalarının önemli olduğunu belirtiyor. Uzmanlardan mutlaka destek alınması gerektiğini ve kendilerine güvenerek tercih yapmaları gerektiğine de dikkat çekiyor. 

Öğrencilerin yanlış stratejilerle tüm emekleri heba olabiliyor. Bu anlamda, üniversite öğrencilerine en iyi koşulları sunabilmek için çaba gösteriyor. Hem akademik hem de kültürel faaliyetlerde çeşitli imkanlar sunuyor. Teorik eğitimlerin yanında, uygulamalı eğitimlere ve etkinliklere oldukça önem veren okul hayal gücü kuvvetli, geleceğin inşasında rol oynamaya hevesli öğrenciler yetiştirmeyi planlıyor.