Biz de Varız Destekleme Derneği’nden Özel gereksinimli bireylere obezite desteği

Çocuklarla iletişimi harikaydı ve tek tek ailelerle de görüşerek önemli tavsiyelerde bulundu

Biz de Varız Destekleme Derneği’nden Özel gereksinimli bireylere obezite desteği

Biz de Varız Destekleme Derneği,  kilo problemi yüzünden ciddi sağlık sorunları yaşayan 10 özel gereksinimli bireye uzman diyetisyen desteği sağladı.Dernek, bu defa kilo sorunları yüzünden ciddi sağlık sorunları yaşayan, özel gereksinimli gençlerin ve çocukları ailelerinin baş etmekte zorlandığı bir konuya el attı. 10 çocuğun ve annesinin bir araya geldiği bu projede, Uzman Diyetisyen ve aynı zamanda ‘Engel Olma Destek Ol’ projesinin toplum gönüllüsü Nihal Durukan Keleş, özel bireylerin vücut analizlerini yaparak, sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü konusunda önerilerde bulundu.

Uzman Diyetisyen Keleş, yaptığı açıklama "Kilo sorunu yüzünden sağlık problemi yaşayan özel bireylere, Biyoempedans cihazı ile, yağ, kas, sıvı oranları, kemik ve mineral yoğunluklarını belirlemek üzere ölçüm yaptık. Yaşıtlarına göre kilolarının ve boylarının karşılaştırmalı taramasını yaptık. Doktor kontrolünde tedavisi süren mevcut rahatsızlıklarının bilgisini alarak, her birine özel beslenme programları hazırladık." dedi.
Diyetisyen Keleş'e teşekkür 

Biz de Varız Destekleme Derneği dönem Başkanı Birsen Uçar, etkinliğe bizzat katılarak çocukların ve ailelerin yanında yer aldı. Toplum gönüllüsü Keleş'e projelerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Uçar, Nihal Hanım'dan özellikle çok zor durumda olan 5 çocuğu, tamamen gönüllülük esasına göre bizzat takibe alarak ilgileneceği sözünü aldıklarını kaydetti. Aynı zamanda, dernek bünyesinde bulunan sağlık mensubu üyelerinin bu güne kadar dernek içi eğitimler verdiğini belirten Uçar, bir nevi eğitimcinin eğitimi konusuna odaklanarak yaptıkları sağlık projelerini, farklı ihtiyaçlara yöneltmekten de mutlu olduklarını ifade etti. Uçar, obezite sorunu yaşayan kadınlara yönelik yürüttükleri "Sağlıklı kilo, sağlıklı hayat" projesi sürerken, bu projenin de kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti.
Önemli tavsiyelerde bulundu
Uzman Diyetisyen Nihal Durukan Keleş'in gönüllülük esası ile projeye tam destek verdiğini dile getiren Uçar, şunları kaydetti; "Nihal Hanım, ciddi sağlık sorunlarına sebep olacak boyutta kilosu olan özel çocuklara şimdilik bu gününü ayırdı; ama gerisi de gelecek. Tez çalışmasını bu konu üzerine yapması bizler ve aileler için büyük avantajdı. Çocuklarla iletişimi harikaydı ve tek tek ailelerle de görüşerek önemli tavsiyelerde bulundu. Çok ihtiyacı olan 5 çocuğumuzu takibe aldı. Kendisine dernek olarak da çok teşekkür ediyoruz. İnşallah çocuklar sağlıklarına, aileler de büyük mutluluğa kavuşur." şeklinde konuştu.
Onlar benim Meleklerim

Biz de Varız Destekleme Derneği kurucu Başkanı Esin Parlak ise Dernek olarak, engelli derneği olmamalarına rağmen, ihtiyaç görülen her alanda faaliyet sürdürmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Özel gereksinimli çocuklardan "Meleğim" diye bahseden Parlak, “Dernek tarafından düzenlenen bir yemekte, çocukların annelerinin yemek konusundaki kontrol mücadeleleri  ve çocukların yaşadığı sıkıntılar dikkatimi çekince, konuyu araştırdım. Özel çocukların beslenmelerinin de özel olduğunu, kilo kontrollerinin zor olduğunu ve ailelerin bu konuda çok zorlandığını fark ettim.” diye açıklama yaptı. 
Tek bir alana odaklanmadık
Kurulalı daha bir buçuk yıl olmasına rağmen, hepsi mesleğinde donanımlı seksen üyeleri ile ses getiren projeler yapmaya devam edeceklerini söyleyen Parlak, derneklerinin tek bir odak noktasının olmadığını, bunu bir avantaj olarak gördüklerini belirtti. Esin Parlak, her bir üyelerinin ve derneklerine destek veren toplum gönüllülerinin imkan ve becerileri doğrultusunda projeler ürettiklerini aktardı. Parlak, derneğin isminin bu şekilde olmasını ise " Var olabildiğimiz her yerde var olmayı, olamadığımız yerde ise, imkanlarımız ölçüsünde destek vermeyi hedeflediğimiz için, bu şekilde tercih ettik." diye açıkladı.