Benimle meditasyon yapmak ister misin?

Kulağa biraz tuhaf gelebilir, ben bir marka deneyim anlatıcısıyım.

Benimle meditasyon yapmak ister misin?

Benimle meditasyon yapmak ister misin? Kulağa biraz tuhaf gelebilir, ben bir marka deneyim anlatıcısıyım. Marka ve meditasyon...
Marka olmayı dışa dönük bir ifade üzerinden görünürlük ve bilinirlik için konuşuyorsak, meditasyonu da kendini keşfetme sürecindeki içe dönük adımlar ile birleştirebiliriz. #baharınkitaplığı adlı bir podcast yayınım var. Ben 61. bölümde bunu yaptım.

Yeni dinleyicilerime bir not: Evdeki kitaplığımı dijitale taşıdığım ve kitapta altını çizdiğim notlarımı seslendirdiğim bir yayındır. Yayın içinde kendime sadece 3 defa seslendirme hakkı tanıyorum. Gerçekten bu yayınları uzun dakikalar yapanları da yürekten kutluyorum. İşin içine girmeden bilinmiyor.

Profesyonel bir çok destek de istiyor. Ben şu an için elimdeki olanaklarla ilerliyorum.
Bu işin profesyonellik dışında benim için bireysel zorluğu da var. İlk başlarda kendi sesimi mekanik olarak duymaktan irkiliyordum.

Hiç bir kitap okurken kendi sesinizi kayda alıp dinlediniz mi? Nerede ne kadar durmanız gerektiğini, nefesiniz yetmeyince olası panik halinize böyle mi oluyormuş bu işler diye güldünüz mü?

Bu yayın fikrine ilk başladığımda okuduğum kitaplar Türkçe olmasına rağmen, fark etmeksizin kelimeleri seslendirirken hata yapıyor, nefesim yetmiyor ve sürekli -olmadı baştan tekrarları- yapıyordum. Çünkü bir yanım "mükemmel olmalı bence" diye bağırıp dururken diğer yanım "denemelisin bahar, bu notlar sadece sana kalmasın kitabın sana olan hissini vermelisin" diyordu.

Dijital kitaplığımda kendimle olan mücadelemi ve sesimin yolculuğunu da böylece deneyimliyorum.

Genelde iş dünyası ile ilgili okuduğum kitap notlarımı paylaşıyorum. Bazı bölümler içinde "Sürpriz" adını verdiğim -o an kitabı açıp karşıma çıkan- bölümü okuyorum. Benim için de okuyup özetini çıkardığım nasıl paylaşacağımın kurgusunu yazıp çizdiğim bir anda da kendimi bir ses oyununun için de buluyorum.

61. bölüm, 11 dk. sürdü. Stres yönetimi notlarımı paylaşırken kitabın içinde aynı zamanda bu kitabın yazarı olan Profesor Stephan Palmer'in geliştirdiği "Çok boyutlu gevşeme tekniği" adını verdiği bir meditasyonu seslendirdim.
Tüm hücrelerimde hissederek!
En azından benim için öyle oldu.

İçinde nefes alma, imgeleme, sesler, kokular, ve dokunma basit mantralar (1 ya da seçebileceğiniz başka bir rakam, nesne gibi) bir dizi stratejiyi içeriyor. (Yayın 3.30 dakikadan itibaren sadece meditasyon içerir. Öncesinde kitap ile ilgili notlar paylaştım.

Linkedin için iki notu ekledim. Kayıtta yok.

-Baskı, sizin tarafınızdan -algılanan başa çıkma becerinizi aştığında-, "stres" ortaya çıkar.

-Stresin "kaç" duygusal tepkisi anksiyete iken, "savaş" duygusal tepkisi öfkedir.

Yorum kısmındaki bağlantıdan "Stres Yönetimi" bölümüne ulaşabilir, Anchorfm, Spotify, Google Podcast üzerinden dinleyebilirsiniz.

Hadi meditasyona ... :)

Bahar Beşer

Marka Mentor | Eğitmen-Kurumsal İletişim'den Kişisel Marka'ya | Podcast: Bahar'ın Kitaplığı

bahar5er.com (