Anadolu Vakfı Mentorluk Programı Online Eğitimlerle 8. Dönemine Başladı

Anadolu Grubu profesyonellerinin yanı sıra gönüllü mentorlar destek verecek

Anadolu Vakfı Mentorluk Programı  Online Eğitimlerle 8. Dönemine Başladı

Anadolu Vakfı’nın Mentorluk Programı 8. dönemine girdi. Mentorların, düzenlenen eğitim programları ve panellerle menteelerin kişisel gelişimine katkıda bulunduğu program, COVID-19 nedeniyle içinden geçtiğimiz bu olağanüstü dönemde online olarak yürütülüyor.

 

Anadolu Vakfı tarafından 2013 yılında, bursiyerlerin kişisel gelişimine katkıda bulunmak hedefiyle hayata geçirilen Mentorluk Programı’nın 8. dönemi başladı. Topluma; evrensel değerleri dikkate alan, sağduyulu, inisiyatif alabilen, gelişime açık tarafları ile yüzleşip kişisel gelişimini önemseyen ve potansiyelini açığa çıkarabilen gençler kazandırmayı amaçlayan program kapsamındaki eğitimler COVID-19 pandemisine karşı alınan önlemler doğrultusunda online olarak veriliyor. 8. dönemde bursiyerler için çevresel koşulları, değişimi, kişileri ve olayları doğru okumaları; doğru yolu bulmaları ve doğru aksiyon planları belirleyebilmelerine yönelik eğitimler organize edilecek.

 

Hem Anadolu Grubu ailesi üyelerinin hem de Grup dışından destek veren gönüllülerin çabaları sayesinde bu zorlu dönemde de gençlere destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Mentorluk Programı’nın etkisi katlanarak büyüyor. Birlik ve beraberliğin, birbirine destek olmanın büyük önem taşıdığı bu dönemde programımız daha da anlam kazandı. Yenilikçi, yaratıcı, cesur, tutkulu ve kendiyle barışık gençler yetiştirerek hem kendi geleceklerini, hem de bizlerin geleceğini en güzel biçimde şekillendirmelerine destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Farklı bölgelerdeki öğrencilerin uzaklarda olsalar da yanlarında olabilmenin bu dönemde çok değerli olduğunu belirten Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven; “Bu olağanüstü dönemde, tüm zor şartlara rağmen bir arada olabilmek, hayatlara dokunabilmek eskisinden de önemli bir ihtiyaç halini aldı. Bursiyerlerimizi yalnız bırakmıyoruz. COVID-19 pandemisi nedeniyle oluşan koşullara hızlı bir şekilde uyum göstermelerini desteklemek için onlara online mentorluk vermeyi sürdürüyoruz” dedi.

 

Anadolu Grubu profesyonellerinin yanı sıra gönüllü mentorlar destek verecek

Anadolu Vakfı Mentorluk Programı ile 7 dönemde mentor ve mentee’lere yönelik 139 etkinlik düzenlendi. Toplam 777 mentor ve mentee’nin katılımıyla bugüne kadar toplamda 54.055 saate yakın mentorluk desteği verildi. 8. dönemine online eğitim ve desteklerle başlayan Anadolu Vakfı Mentorluk Programı’nda, her biri kariyer basamaklarını  başarı ile tırmanmış Anadolu Grubu çalışanları, içinden geçtiğimiz bu zorlu dönemde de dinlemeyi, anlamayı, bildiklerini yansıtmayı, değişik bakış açılarına açık olmayı, sorumluluk almayı kendi hayat serüvenleri üzerinden öğreten pek çok etkinlik ve motivasyon odaklı sosyal organizasyonlarla yıl boyunca bursiyerlerle bir araya gelmeye devam edecek.

 

Programın 8. döneminde Anadolu Grubu profesyonellerinin yanı sıra 86 ayrı firmadan gönüllü mentorlar programa destek verecek. Mentee’lere online olarak “Güçlü İletişim Modelleri, CV Hazırlama & Mülakatlara Hazırlık, Mental Dayanıklılık (Rezilyans) Gelişim Programı, Zaman Yönetimi, Temel Stres Yönetimi, Bilgi Dünyasında Çeviklik, Mentorum ‘Ben’ Olursa, Kriz Zamanlarında Motivasyon, Gestalt ile Farkındalık” başlıkları altında moral, motivasyon ve kişisel gelişim odaklı eğitimlerin yanı sıra koçluk çalışmaları ve yabancı dil eğitimleri verilecek. Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) de kendi sistemi üzerinden online iş mülakatı üzerine bir panel düzenleyecek.

 

ANADOLU VAKFI HAKKINDA

1979 yılında, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere, Anadolu insanının yanında olmak amacıyla Anadolu Grubu’nun da kurucuları olan, Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan tarafından kurulan Anadolu Vakfı bugün eğitim, sağlık ve sosyal alanlarda toplumsal gelişimi tetikleyerek, yaşam kalitesini yükseltecek farklılıklar yaratmak için çalışmaktadır. Global düzeyde yenilikçi ve öncü uygulamalar ile bölgesinde sosyal etkisi yüksek, sosyal yatırımda kurumsallaşmış bir “Mükemmeliyet Merkezi” olmak vizyonunu benimsemiştir.

Kurulduğu günden bu yana 29.000’den fazla burs sağlayan Vakıf, her yıl, devlet üniversitelerinde lisans eğitimini sürdüren ihtiyaç sahibi ve akademik açıdan başarılı 800’den fazla öğrenciye burs vermektedir. Ayrıca, eğitim alanında ülke genelinde pek çok önemli sosyal sorumluluk projesi yürütmektedir.

Sağlık alanında da çalışmalar yürüten Anadolu Vakfı, 2005 yılından bu yana Sağlıkta Sosyal Sorumluluk Projesi ile karşılıksız olarak 50 binden fazla ihtiyaç sahibi hastaya toplamda 600 binden fazla bedelsiz sağlık hizmeti sağlamıştır.

Bugüne kadar 50’nin üzerinde eğitim kurumu, yurt, spor salonu, hastane ve sağlık ocağı yaptırarak ilgili bakanlıklara teslim eden Anadolu Vakfı eserlerine sahip çıkmaya devam etmektedir.